Sydthailand 1997, 1999, 2000, 2001, 2003 & 2010

Sydthailand er indbegrebet af ferie og afslapning, og der er masser af dejlige øer at vælge mellem på begge sider af den Thailandske Bugt. Denne gang faldt valget på Koh Chang, som man kan rejse ned til på godt seks timer fra Bangkok.

Havde oprindeligt planlagt at holde nytårsaften på Koh Phangan, men aftenen før
afrejsen fra Bangkok lavede vi planen om, da vejrudsigten kun lovede sol på den østlige side af bugten. I Khaosan Road nåede vi at shoppe uhørt kiksede briller og fabelagtige t-shirts, der skulle vise sig at blive et storslået hit på stranden nytårsaften.

Motivet på midten lyste op i takt med musikkens rytmer, og med en smart lille styring integreret i siden af t-shirten kunne man selv regulere følsomhed og styrke. Tak skæbne, en vanvittig opmærksomhed vi fik på det impulsive udklædningstrick!

Efter at have haft et par mere afdæmpede  nytårsfester i Chile og på Cuba de seneste to år, så blev det...

...et regulært brag på Koh Chang, hvor et par tusinde backpackere var samlet.

En lettere friskfyragtig måde at springe ind i det nye år.

Hvis du ikke er festet træt efter nytårsaften, så er der rig mulighed for  at fortsætte løjerne dagen efter og dagen efter og...vi holdt tempoet i fem dage, hvorefter vi måtte forlade øen for at redde vores lever og komme til kræfter igen.

For at holde en omvendt kronologi, så begyndte vores nytårsaften med en
hyggemiddag, hvor hotellet havde bygget en fin scene, der kan ses i baggrunden.

Underholdningen var af yderst svingende karakter, men denne ildsluger skabte en smule drama, da han nærmest stak ild til hele sit ansigt.

Den søde ballonklovn var lige under halvt så begejstret for Pierre, som han var for hende - og vi gruede et øjeblik for, at han skulle kramme hendes skulder af led.

Den thailandske tombola med bamser og legetøj var en blid opvarmning til...

...den fest, der ventede et par hundrede meter længere nede ad Lonely Beach.

Boede på Siam Beach Resort, hvor faciliteterne er som skabt til tømmermænd.

Koh betyder ø. Chang betyder elefant.
Så sku' du være klædt på til selv at kunne oversætte Koh Chang.

Koh Chang er den næststørste af alle de thailandske øer, og mere end 70 % af arealet består af regnskov. Phuket er den største.

En kold Singha og en lun solnedgang nydes inden...

...vi igen trak de lange bukser på og rykkede i baren.

Et klassisk syn på en ø i Sydthailand proppet med backpackere. Solen er gået ned og ungdommen flader ud til en voldsfilm på storskærm, mens...

...en tykmavset thai sætter fut under aftenens måltid.
Love the lifestyle!

Mødte en endefuld af sjove mennesker i løbet af den lille uges tid, som vi brugte på øen. Hvis du backpacker alene og savner selskab, så er Koh Chang bestemt et godt sted at smide sin rygsæk ned for en tid.

Vi faldt pladask for Phi Phi på den første rundtur i Asien, og besøgte herefter øerne otte gange frem til tsunamikatastrofen i 2005. Det har været oasen, hvor vi virkelig har slappet 100 % af, dykket med leopardhajer for første gang, skålet aften efter aften med Redbull-thaiwhiskey-spande, mødt venner fra alle egne af verden og set "The Beach" på repeat.

Mon ikke, man kommer retur en dag...​

Fra Phi Phi Viewpoint er udsigten mageløs over paradisøen.

En af mine favoritstrande er Ton Sai Beach, hvor livet er svært er klage over.

Anja & Victor kan godt pakke sammen. Det første møde mellem Jürgens og Stampe, der her er foreviget, bød på drama, druk og skældsord...men er endt med et fantastisk venskab, hvor jeg er Gudfar til hans førstefødte søn, Oliver.

Endnu et billigt grin af en knægt fra Roskilde. På hele øen hang der billeder af manden.
Jeg syntes tydeligvis, at det var klart sjovere end Martin syntes...

PHI PHI 2000​

På med et par flasker fra morgenstunden og klar til dykning.

sydthailand6

En smuk søslange, som man skal holde nallerne langt væk fra. Den er knaldhamrende livsfarlig, men kan efter sigende kun få fat i huden mellem fingrene, da dens mund er for lille til at gabe over eksempelvis en finger.

Et af dykkene på denne tur foregik ved indsejlingen til The Beach, der kan ses i baggrunden.

Krølle var ikke med på denne tur men vi fandt en, der til forveksling lignede.

Nytårsaften år 2000.
Der gik i ild i flere hytter af det voldsomme fyrværkeri.

Den berømte strand fra The Beach, hvor DiCaprio gav den gas som backpacker.

Nogle dage/tidspunkter er stranden overfyldt og ulidelig. Andre dage/tidspunkter lige så skøn som i filmen.

Den legendariske strand er fabelagtig i sig selv, men det er i høj grad omgivelserne med de barske klipper, der betager og gør det til et MUST SEE!

Snyd heller ikke dig selv for en dagstur til Bamboo Island.

Billederne taler vist for sig selv...

PHI PHI 2001​

Vores "gennembrud" som dykkere fik vi uden tvivl på Phi Phi efter at have prøve-dykket i Mexico og taget Open Water certifikatet ved Ao Nang. At opleve leopardhajer under parring er få forundt, og begejstringen var ubeskrivelig ombord på båden. Heldigvis havde vi en undervandsfotograf med på det utrolige dyk - Ellers havde ingen troet på det efterfølgende!

Dette billede (som vi ikke har taget) viser ganske udemærket, hvad vi oplevede. Den ene leopardaj bed sig fast om den anden leopardhajs finne. Sådan lå de i en tilstand af trance i over 10 minutter uden at lade sig genere af vores tilstedeværelse. Da de omsider "vågnede op" var den ene af dem så forvirret, at den var ved at svømme mellem mine ben - Ku' ha' fået en "tunnel" af en leopardhaj

Leopardhajen er ganske fredelig og ser fascinerende ud, når den svømmer majestætisk afsted med sin lange hale.

En lykkelig engelsk instruktør, der aldrig havde set noget lignende på sine flere end 1.000 dyk i området. Kom tilbage flere år senere og så hans "Greatest Moments", hvor klippet naturligvis var med. Jensen og jeg var siden blevet kendt blandt øens instruktører som "The Handshake Guys", da vi under optagelsen ønskede hinanden tillykke med det øjeblik, som vi godt vidste var meget specielt for enhver dykker.

En klassisk aften på Phi Phi med god mad og...

...efterfølgende buckets til den lyse morgen.

Mere reglen end undtagelsen at vågne op på Phi Phi med tømmermænd, men det kan snildt kureres med en snorkeltur rundt om øerne.

Bred banan med Krøllebøllehat.

What a colour!
Så får man da lyst til at hoppe i...

De artige fisk lader sig gladeligt håndfodre.

KRABI 1999​

Vi holdt Juleaften på den danskejede Café Europa i Krabi, og det udviklede sig ganske dramatisk. Læs artiklen ved at klikke HER.

Mens alt endnu var lutter Jule-idyl - og politiet ikke havde taget vores øl.

Udover al dramatikken med de thailandske myndigheder, så var isrensdyrene et underholdende indslag, som smeltede væk under middagen.

Fra Ao Nang kan man sejle til nogle af de bedste strande i verden med en uforlignelig natur omkring sig.

Regionen er et ideelt sted for modige sjæle at  dyrke klatring med et utal af udfordrende limstensklipper.

Solen giver godt på disse kanter...

Gummitræer vokser blandt andet i Sydamerika og i Asien.

Der skæres i barken og placeres en lille kop, der opsamler saften.

Så glad blev jeg, da jeg så min første haj nogensinde.

Det var tyskeren til venste, der tog mig med ud på en snorkeltur, hvor han påstod, at vi kunne se revhajer. Det troede jeg ikke på, men han havde heldigvis ganske ret.

HUA HIN​

Boede på et lille værelse på en af de mange badebroer.

Det var ganske behageligt at høre bølgerne under gulvet hele natten.

Et klassisk backpacker trick er at overnatte i billige hytter om natten for at luske sig ind og nyde luksus hotellernes faciliteter om dagen. I dette tilfælde var det Hilton, der blev udsat for vores fornærede nasseri :-)

Ikke så tit man kører med organiserede taxi-knallerter. Ved Hua Hin er de ganske tydelige i gadebilledet iført deres neonveste.

Kong Bhumibol af Thailand (Rama IX) havde fødselsdag denne aften og alle indbyggere var samlet til fest på torvet. Bhumibol rundede 80 år i 2007 og er den nulevende monark, der har siddet længst på tronen i verden.

Velopdragne unger i festlige klædedragter.

KOH PHANGAN​

På Haad Rin Beach samles tusindvis af festglade unge for at fejre fuldmånen.

Der lades op i dagevis på den dejlige strand, og du skal komme til øen i god tid, hvis du vil bo i en af hytterne helt ned til stranden.

Læs alt om den legendariske fest på www.fullmoonparty-thailand.com.

Ikke de mest optimale betingelser for en
knallerttur rundt på Koh Phangan, men det var sjovt!

KOH SAMUI 1997

Hvis du flyver til eller fra Koh Samui, så vil du opleve en af de mest charmerende lufthavne.

Det er som taget ud af "Flintstones".

Denne strand var den første vi nogensinde så i kategorien "Bounty".

Selv om Koh Samui ikke er blandt mine favoritter, så har de et par vandfald, der er værd at tage forbi.

KOH TAO

Mit livs værste sejltur var fra Surathani til Koh Tao med en lille fiskerbåd. Den sejlede ud kl. 23.00 og jeg lå på den forreste del af dækket under åben himmel. Bølgerne var enorme hele natten og det gjaldt om at holde sig fast til den lyse morgen, hvor vi kom frem aldeles udmattede og en anelse chokerede. Det gør jeg aldrig igen!

Tao betyder skildpadde, hvilket øen med lidt god vilje er formet som.

Foretrækker på alle måder Koh Tao frem for eksempelvis Koh Samui. Livet nydes på den lille ø, hvor der er god tid til at slappe fuldkommen af...

...og bare være hjernedød.

PHUKET

Der er masser af vanvittige dragshows på Phuket. De er sjove og glade mennesker, men har umådelig svært ved at holde hænderne for sig selv. Det hjælper at smadre dem en lammer på skulderen!

Mediumstegt er fint.

Man bliver harm af at se usle gamle mænd med små drenge på skødet i det thailandske natteliv. De burde straffes som narkosmuglerne, så ville det uden tvivl lægge en kraftig dæmper på deres klamme tilbøjeligheder.

Hvis du er James Bond fanatiker, så kan du kende klippen i baggrunden fra filmen "The Man with the Golden Gun" fra 1974. Øen hedder Koh Tapu og ligger i Phang Nga Bay et par timer fra Phuket Town.

KOH LANTA​

Det typiske kaos, når man kommer i havn, hvor de forskellige resorts forsøger at overbevise dig om, at du skal vælge at bo hos dem, da de har færrest sengelus.

Koh Lanta i Krabi provinsen er en fredelig ø med mest appeal til børnefamilier, der er ude efter gode strande og en afslappet atmosfære.

KOH SAMET​

Velankommet til smukke Koh Samet, der er indbegrebet af det sydlige Thailand og et skønt sted at sætte sin rygsæk ned for et par dage.

Mit aggressive legetøj for en dags tid.