BURJ AL ARAB

​Dubai er en destination som Las Vegas, som jeg kan blive ved med at rejse tilbage til og fortsat få nye oplevelser med hjem i kufferten. Med på mit fjerde visit i ørkenemiratet var...
​(2017)

...en toptændt Stjerneklub fra DanaWeb, der iklædt lokale gevandter satte sig til...

...rundbords på toppen af Burj Al Arab og nød en lækker frokost.

Aftenen forinden havde vores fire kvindelige deltagere fundet farverige kjoler på et markedet, så de ligeledes kunne føle sig arabiske for en eftermiddag.

I forbindelse med bordbestillingen ønskede jeg at vide, hvor mange stjerner hotellet reelt er tildelt, da det mange steder er listet som verdens eneste med syv stjerner. De skrev retur: "Kindly be advised that Burj Al Arab is a FIVE STAR DELUXE SUITE HOTEL".

Historien med de to ekstra stjerner skulle angiveligt stamme fra en britisk journalist, der besøgte Burj Al Arab, da det åbnede i 1999 og efterfølgende skrev, at det efter hendes opfattelse burde have syv stjerner. Siden den artikel har "stjerne-historien" levet sit eget liv og spredt sig til alverdens medier, som hotellet forståeligt nok ikke bruger unødigt mange...

...kræfter på at benægte. På denne platte fra hotellets lobby ses de fem stjerner, men jeg skal i samme pennestrøg anføre, at jeg er enig med den britiske journalist. Burj Al Arab er mere en oplevelse end et hotel og får hermed syv stjerner af rejselivet.dk.

Udsigten fra Burj Al Arab er fabelagtig med Jumeirah Beach Hotel yderst til højre og i baggrunden kan skimtes verdens højeste bygning på 828 meter, Burj Khalifa.​

Enorme påskeæg i receptionen.​

I 2016 blev denne pool-platform tilbygget, og vi havde lejet et par af de luksuriøse cabanas, der kan ses i både højre og venstre side af billedet.​

De var ikke billige, men vi havde en fantastisk VIP-dag og...​

...nød de eksklusive faciliteter lige til solnedgang.​

2019

Har tidligere boet på Burj Al Arab, som du kan læse en anmeldelse af længere nede på denne side, men denne gang nøjedes vi med at spise en frokost på hotellet, hvilket bestemt også er en storslået oplevelse for både sind og sanser. Vi havde booket bord...

...på Al Muntaha, der hænger 200 meter oppe i luften.

Oplevelsen starter allerede, når man træder indenfor i receptionsarealet og...

...tager op med den gyldne rulletrappe ved de imponerende akvarier.

Herefter venter et ualmindelig fornemt indgangsparti til elevatoren, der...

...i ekspressfart suser til 27. etage, hvor...

...et dusin kokke byder på en aldeles overdådig buffet.

De næste par timer mæskede vi os i alt fra friske skaldyr til...

...velsmagende desserter, og det er nærmest en pligt at proppe sig til...

...smertegrænsen, når der diskes op med så mange lækre anretninger.

Fredagsbrunchen på Burj al Arab er en himmelsk begivenhed for en madglad familie som vores. Men et andet højdepunkt var den alkoholfrie æblechampagne med flager af 24-karat guld, der dansede hypnotiserende rundt i glasset. Hvis du vil pifte..​

​...velkomstdrinken op til dit næste arrangement, så kan du købe Gold Emotion her.

Selv tak for mad, skat!

Emiren og det statslige overhoved i Dubai er Mohammed bin Rashid Al Maktoum, der har et fint portræt hængende på Burj Al Arab. Går man tættere på, så kan det...

...ses, at portrættet på kreativ vis er lavet af utallige små billeder af emiren.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum er den driftige drivkraft bag de mange verdensrekorder, byggeprojekter og visioner om at gøre landet til en af klodens mest attraktive destinationer for turister. Han har to koner og 19 børn, hvor den...

...næstældste søn, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, er udpeget til en dag at overtage tronen fra sin far. Hamdan udgiver følsom poesi og er af magasinet Woman kåret til at være blandt de 15 lækreste rigmænd i verden. Arabiens svar på Brad Pitt!

Hvis du ønsker et bord på Al Muntaha, så gør det i god tid før din rejse.

Uden en reservation kommer du ikke ind på området ved Burj Al Arab, og vagterne er konstant på mærkerne for at holde vejen fri for fotoglade turister.

Til venstre for Burj Al Arab ses Jumeirah Beach Hotel, der med henvisning til sit karakteristisk design kaldes for Bølgen. Begge hoteller er en del af hotelkæden Jumeirah Group, der igen er ejet af emirens investeringsselskab Dubai Holding.

Et par kæreste-timer på stranden.

2008​

Ørkenstatens vartegn, Burj Al Arab, var en uforglemmelig fornøjelse, hvor vi havde 24 timer med ekstrem luksus og fabelagtig service i utrolige omgivelser. Book en stensikker oplevelse for livet på www.burj-al-arab.com. Fra første fløjt var der tjenere, butlere og hjælpende hænder overalt.

Der er ikke nogen reception men i stedet blot et
"læskur" i guld, hvor kreditkortets validitet bliver tjekket.

Få sekunder har Jensen opholdt sig på Burj Al Arab
og er allerede i gang med at blære sig til vennerne...tsk, tsk!

"Elektro-springvandet" i hotellets atrium er god underholdning.

Nedsigten til atriummet og springvandet fra vores etage,
hvor en del af det enorme sejl fornemmes i toppen af billedet.

Her ses det mægtige sejl udefra med helikopterplatformen øverst.

Der er i øvrigt ingen tennisbane på toppen, hvilket mange tror, da der for en del år siden blev optaget en reklamefilm med Agassi og Federer på platformen.

Sheik Mohammed ønskede, at Dubai skulle have et bygningsmæssigt ikon, som Eiffel Tårnet er for Paris og Operahuset for Sydney. Burj Al Arab er med en smule god vilje en kombination af de to mesterværker i stil og udseende.

Frokosten blev indtaget i 200 meters højde med en eminent panoramaudsigt over den Arabiske Golf og Dubai.

Kystlinje og skyline til venstre mens champagnen er på køl til højre.

Der er god udsigt til søsterhotellet, Jumeirah Beach Hotel, der kaldes "Bølgen".

Restauranten er til at få øje på, som den nærmest svæver på siden af bygningen. Burj Al Arab, der stod færdigt i 1999, betyder "Det Arabiske Tårn" og måler 321 meter.

Knib øjnene sammen og find os i den elegante spejlfacade.

Vi havde booket et værelse i den billigste kategori (1.000 $) - Det var ikke et værelse. Det var en udsøgt indrettet suite i to etager. Vi var fuldstændig lamslåede, da vores butler viste os rundt. Tjek lige det guldindrammede 42 tommers underholdningsalter!

Fra stuen i nederste plan var der ligeledes panoramaudsigt over hele Dubai City.

Forretningskanonen, Krølle Jensen, styrer sit imperium fra suitens hjørnekontor.

En projektor oplyser på elegant vis et ur på væggen i entréen.

Et billede fra hotellets hjemmeside, der giver en fornemmelse af underetagen i vores suite samt trappen, der fører op til den øvre del.

"Waauuu..." råbte vi, da døren til det største af badeværelserne blev åbnet.

Butleren gav mig denne 16 siders "Pillow Menu", hvor jeg skulle vælge den mest optimale hovedpude til min nattesøvn. Jeg var lamslået og beholdt det glimrende eksemplar, der var disket op med. Detaljer som disse gjorde opholdet helt unikt.

Den tilhørende private strand for foden af hotellet var...

...ikke mulig at opholde sig på mere end en god times tid med 43 gr. i skyggen. Hjalp ikke meget at hoppe i vandet (34 gr). Dagen efter blev luften fire grader varmere!

Men til gengæld kan du få stranden nærmest for dig selv.

Poolområdet er helt suverænt og lagde beslag på tre af vores 24 timer. Skønt at sidde med sin Pina Colada i vandkanten og "læne sig op af" byens vartegn.

Solnedgangen ved Burj Al Arab er spektakulær. Foregår kun en enkelt gang i døgnet, men det skal de innovative arabere sikkert nok få lavet om på ;-)

En nærmest meditativ stemning og oplevelse. For sjældent, at man giver sig selv lov at slutte dagen på så smuk vis.

Squis it, buddy!!!!

Burj Al Arab kostede over 3 milliarder kroner at bygge,
og hotellet er tegnet af den britiske arkitekt Tom Wright.

Fundamentet for hotellet er en kunstigt anlagt ø, der ligger 280 meter fra fastlandet.

Herligt at se "mands-kjoler" i deres oprindelige miljø i stedet for på Nørrebro.

Omklædt og klar til middagen, hvor en gylden elevator...

...kørte os ned til en anden gylden elevator, der igen kørte os ned til undervandsrestauranten, Al Mahara, hvor vi havde reserveret bord til kl. 20.00.

Harpen kunne lige akkurat overdøve min knurrende mave.

Det kolossale akvarium havde både hajer og napoleonsfisk.
Bestil bord ved at klikke HER.

Sheik Jensen i behagelige omgivelser efter en overdådig middag.

Hvis du tror, at det er ren gemmeleg bag slør og klædedragter i byens natteliv, så kan du godt tro om igen. Det var ganske vestlige forhold.