PORTOFINO 2010

Dette lille italienske fiskerleje anses for at være en af Middelhavets mest charmerende feriebyer med sine glødende huse i røde og gule nuancer.

Bedste udsigt over såvel byen som det smukke område får du ved at slendre en tur op til den 500 år gamle borg, Castello Brown. Her fandt vi en nostalgisk...

...udstilling med mange fordums filmstjerner, der alle har været forbi Portofino.

Stan Laurel og Oliver Hardy (Gøg & Gokke) har begejstret de italienske børn.

Udover pizza-gnaskende danskere, så myldrer det i Portofino med jetsettere og...

...kendisser på havnepromenaden. Den evigt underholdende danske duo, Erik og Anni, skulle i 2008 have været gift i netop Portofino, men det blev aflyst i sidste øjeblik. Parret smuttede alternativt på Fredensborg Rådhus året efter for at få formalia (og formodentligvis særeje) på plads. Der skal lyde et stort tillykke!

Turisternes begejstring for Portofino har betydet, at havnefronten er spækket med restauranter og modebutikker, men i de bagvedliggende gader er der...

...fortsat mulighed for at møde en gnavpottet italiensk kone på sin veranda.

Den gule San Giorgio kirke ligger med en pragtfuld havudsigt, hvor...

...de afdøde kan nyde bølgernes brusen.

Peter glæder sig til sin 8 års fødselsdag den 7. juni.

Af norditalienske feriemål er Portofino ikke så velkendt for danskerne som Gardasøen og Venedig, men halvøen er bestemt værd at lægge vejen forbi.

Følger man den italienske riviera et par timers kørsel mod øst, så gør et stop ved den særprægede kunstnerby, Bussana Vecchia.

Området blev lagt i ruiner i 1887 af et jordskælv og forladt af de overlevende. I 1960'erne begyndte de første kunstnere at slå sig ned i de ødelagte huse, og inden længe var der kommet kreative sjæle til fra det meste af Europa.

Bussana Vecchia er Italiens svar på Christiania - dog uden den euforiserende dunst.