disneyland 2019 (juni)

For tredje gang på blot fire år tog vi til Disneyland i Paris. Denne gang for at dele eventyret med min kusine, hendes udkårne og deres datter, der i måneder havde...

...glædet sig til at blive...

...Disney-prinsesse for en dag. Forvandlingen foregik i den mageløse prinsessesuite på Disneyland Hotel, hvor Elizabeth fik sat hår og lagt makeup. Ikke længe efter kunne..

...vi dårligt tro vores egne øjne. Sikke en bedårende prinsesse, der elegant poserede med sit prinsessebrev på trappen i hotellets imponerende hall. Og begejstringen lyste...

...umiskendeligt ud af de stolte forældre under...

...den efterfølgende fotosession.

Jo, det var skam en skøn oplevelse.

De elskelige karakterer laver spas og løjer rundt omkring på hotellet, og som ægte...

...superstjerner skriver de naturligvis autografer og uddeler...

...krammere ad libitum til deres unge beundrere.

De tyske Grimm-brødre hittede i starten af 1800-tallet med deres fortælling om Snehvide og de syv små dværge. I 1937 tog Disney de klodsede og godmodige...

...dværge med ind i deres univers, hvor de siden har været populære skikkelser.​ Walt Disney fik en Oscar samt syv små Oscars, da han i 1938 vandt med "Snehvide".

Bertram mødte sit store idol og var klar på at flyve med til Ønskeøen og kæmpe mod den fæle Kaptajn Klo og hans besætning. Peter Pan kom til verden i 1902 med hjælp fra den skotske forfatter, James Barrie. Disney udbredte kendskabet og øgede fanskaren i 1953, da de producerede den første tegnefilm med Peter Pan i hovedrollen.

Intet besøg i Disneyland uden at heppe og danse til den overdådige parade, hvor alt hvad der kan kravle og gå af karakterer er samlet i et herligt rytmeorgie.

Sørg for at finde en god plads langs ruten i fornuftigt tid, så du slipper for at skulle opleve showet gennem en skov af strakte arme med viftende mobiler.

Tatjana og jeg har lavet mange ulykker sammen som børn og diskuterer fortsat, hvem af os, der var skyld i unoderne. Men vi er enige om, at det er skønt at opleve...

...vores afkom lave ballade sammen. Og de ligner...

...ikke børn, der kommer til at lave færre ulykker end os.

Besøgstallet denne Bededagsweekend i juni var lige i overkanten. Vi vil uden tvivl vælge et andet tidspunkt næste gang, da køen til en del forlystelser var for voldsom

DISNEYLAND 2017 (AUGUST)​

Intet land får besøg af så mange turister som Frankrig, og ingen by får besøg af så mange turister som Paris, der tillige er berømt for at være den mest romantiske hovedstad i verden. Herudover er "Byernes By" fuld af kulturelle seværdigheder og aktiviteter for både store og små.

Med ovenstående in mente, så virkede det oplagt at placere et Disneyland i lige præcis Paris, men Disney-koncernen ville faktisk hellere have placeret forlystelsesparken et andet sted i Europa. De ønskede et sted med en højere årlig gennemsnitstemperatur, som der er i Florida og Californien.

Det blev dog afgørende for Paris, at der bor 300 millioner mennesker indenfor to timer i fly, og dermed kunne Disneyland Paris i 1992 slå dørene op og byde velkommen til deres underholdende verden af eventyr, magi og forlystelser for alle med en barnlig sjæl.

Der ligger mange gode hoteller i området, men den ultimative oplevelse er at bo på Disneyland Hotel, der som det eneste ligger med udsigt til parken og direkte adgang.

Det er et super smukt og romantisk hotel, der bare...

...emmer af Disney i alle afkroge, og når du har fyldt din...

...Mickey-tallerken med lækkerier, så går der ikke længe før nogle af de berømte...

...karakterer dukker op for at se om, du har spist dine grøntsager. Vi havde to overnatninger på hotellet men kunne snildt have brugt to mere.

Ikke nødvendigvis dage, hvor man skal stille for store forventninger til at holde bordskik.

Selv i badet sniger Mickey og hans flapører sig med, og det er lige præcis detaljer og finurligheder som denne, der giver en gennemført oplevelse på Disneyland Hotel

Vi havde en sej Star Wars-dreng med på tur, men havde vi haft en datter, så var der helt sikkert blevet...

...booket tid i prinsessesuiten, hvor der bliver...

...ordnet hår, lagt makeup og trukket i et drøn af en prinsessekjole inden fotosession.

Walt Disney er den ikoniske skaber af verdens mest eventyrlige univers, der har tryllebundet og skabt smil på milliarder af ansigter gennem årene. Naturligvis med Mickey Mouse i hånden, der er stjernekarakteren over dem alle. Mickey Mouse hed oprindeligt Mortimer Mouse. Men Walt Disney's hustru syntes, at det navn lød en smule for pompøst til den lille kække mus, så hun foreslog i stedet Mickey. The rest is a fairytale!

Walt Disney etablerede Disney Brothers Cartoon Studios i 1923 sammen med hans bror, men tre år senere gik han solo og ændrede i den forbindelse navnet til Walt Disney Studios.

Mr. Disney var en detaljens mand og gik meget op i, hvordan koncernens temaparker blev indrettet. Han besluttede eksempelvis, at der skulle stå en skraldespand 25 meter væk fra enhver snackbod, da det var antallet af skridt, det selv tog ham at spise en hotdog.

Desværre var Walt Disney en notorisk kæderyger, og han døde af lungekræft i 1966. De sidste ord han sagde inden hans død var "Kurt Russell". Ingen ved, hvorfor.

Det var sommer, solskin og højsæson, men parken virkede mod forventning ikke for proppet, og billetsystemet med at bestille tid til at prøve de ønskede forlystelser fungerer rigtig godt. Det kræver en smule planlægning først på dagen, men man slipper for at stå i kø.

Sådan her sidder jeg stensikkert igen om 13 år, når motorbøllen har fået sit kørekort og spørger efter bilnøglen.

En super sjov forlystelse særligt for de mindre børn, som...

...det kan fornemmes i denne video.

En stakkels mor fanget i et drengeunivers...BANG, KAPOW, PLAAAAF!

Birdie Skywalker klar til en...

...afbudsrejse med Star Tours.

En af mine favoritforlystelser er guldminetoget, der buldrer igennem det kreative landskab i en rasende fart. Minder om rutsjebanen i Tivoli. Blot længere og vildere.

Udover forlystelserne, så er der mange gode shows med forskellige temaer. Husk også at booke tid til dem fra morgenstunden, da der er rift om billetterne til de bedste.

De originale stemmer til Mickey og Minnie blev leveret af Wayne Allwine og...

...Russi Taylor, der var gift med hinanden frem til 2009, hvor Wayne Allwine gik bort. Mickey Mouse var den første animerede karakter, der blev æret med en stjerne på den berømte Walk of Fame i Hollywood, hvor Walt Disney naturligvis også er at finde.

Forældre og børn kan blive væk fra hinanden i en stor park som Disneyland. Jeg er nu ikke sikker på, at løsningen er at holde børn i snor, som vi så flere tilfælde af. Selfiestænger er i øvrigt ikke tilladt at bruge i Disney-parkerne rundt omkring i verden, og helt frem til år 2000 måtte Disney-ansatte ikke have skæg. Intet eventyr uden regler.

Udover Disneyland Park, så ligger der også Walt Disney Studios Park på området, der alene har shows og forlystelser nok til et par dage. Det var her Bertram fik opfyldt...

...sit store ønske om at møde Spiderman. Sikke en duo!

Hvis du er til gisp, gys og forskrækkelser, så tag en tur med den hidsige elevator i Hollywood Tower Hotel. Den falder fra toppen med høj fart i stil med Tårnet i Tivoli, men det foregår meget af tiden i mørke. Bertram insisterede på at ville med ind i den uhyggelige bygning, men efterfølgende var der heller ingen tvivl om, vi ikke behøvede at prøve den igen.

Den absolut største oplevelse for mig i Disneyland Paris fandt sted om aftenen, hvor...

...det vidunderlige eventyrslot dannede rammen om Disney Illuminations. Det kreative show blev præsenteret i foråret 2017, da parken i Paris kunne fejre sit 25 års jubilæum. Jeg har aldrig set så fantastisk et lysshow før, og fik flere gange gåsehud af begejstring.

Den første aften troppede vi op et kvarters tid inden, det begyndte. Men tusindvis af mennesker var allerede på plads, så vi stod et par hundrede meter væk. Aftenen efter slog vi lejr centralt på pladsen foran slottet en god times før kick off. DET KAN VIRKELIG ANBEFALES!

​Et smukt koordineret inferno af lys, fyrværkeri, laser, ild og vand sat sammen med en perlerække af Disneys musikalske klassikere. På en skale fra 1 til 10 giver jeg 11. Til brug ved deres mange shows er Disney efterhånden blevet den næststørste aftager af sprængstoffer i hele USA kun overgået af det amerikanske militær.

Nap en smagsprøve i denne video.

Det blev i øvrigt endnu en aften, hvor Sus sad og håbede. Men en anden...

...mand nåede at falde på knæ før mig og bad om sin udkårnes ja. Et rørende øjeblik. Men er dog også ret sikker på, at Sus drømmer om en anden "frier-lokation" end Disney.

Disney flagede på halv den dag Steve Jobs fra Apple døde. Han sad i koncernens bestyrelse og var den største eneaktionær i Disney med syv procents ejerskab af det enorme selskab.

Tak for denne gang, Disney - og helt sikkert på gensyn!

DISNEYLAND 2015 (OKTOBER)​

På vej mod Madagaskar havde vi en mellemlanding i den franske hovedstad, og timerne blev brugt på sjov og spas i Disneyland Paris. Efter under tre minutter i de eventyrlige omgivelser var vi enige om, at det var første men bestemt ikke sidste besøg.

Her ses Main Street, som over 15 millioner besøgende slentrer ned af hvert år. Fra åbningen og frem til 2011 er der gået en kvart milliard mennesker igennem tælleapparatet.

Verdens smukkeste Minnie Mouse!

Under Disneyland Paris er der en række tunneller, så figurer og skuespillere kan bevæge sig uset rundt mellem de forskellige områder og dukke op til evig overraskelse.

Walt Disneys yndlingskarakter var Pluto, og denne eftermiddag blev der føjet en benovet dansk dreng til den berømte hunds fanskare. Pluto var navneløs i hans debutfilm i 1930, og i den anden film hed han Rover. Men Walt Disney fandt ud af, at man samme år havde opdaget en ny planet og givet den navnet Pluto, hvilket han blev inspireret af. Så lige siden har den godmodige vovse heddet Pluto.

Walt Disney var en notorisk kæderyger, og han døde af lungekræft i 1966. De sidste ord han sagde inden hans død var "Kurt Russell". Ingen ved, hvorfor. Disney flagede på halv den dag Steve Jobs fra Apple døde. Han sad i koncernens bestyrelse og var den største eneaktionær i Disney med syv procents ejerskab af det enorme selskab.

Bertram fik et kæmpe stort kram af verdens mest dumdristige og charmerende hidsigprop. Anders And blev "opfundet" i 1920'erne og blev hurtigt en af Disneys mest populære figurer.

Alle Disney-figurerne er pålagt en række regler som eksempelvis aldrig at sidde ned, aldrig at bryde karakteren og aldrig at bruge ordet "nej". Walt Disney fik i øvrigt en Oscar samt syv små Oscars, da han i 1938 vandt med "Snehvide".

Lige siden jeg i 1998 besøgte Disney World i Orlando har jeg glædet mig til den dag, hvor jeg skulle have mit eget barn med i dette univers. Skønt at opleve hans begejstring.

Det er ikke alle forlystelser en 4-årig er stor nok til at prøve, men det er så bare et godt argument for at komme forbi igen, når han har spist nogle flere grønsager.

Walt Disney var en detaljens mand og gik meget op i, hvordan koncernens temaparker blev indrettet. Han besluttede eksempelvis, at der skulle stå en skraldespand 25 meter væk fra enhver snackbod, da det var antallet af skridt, det selv tog ham at spise en hotdog.

Det første ord Mickey Mouse nogensinde sagde var i øvrigt "hot dog" i en tegnefilm fra 1929. Den mest tavse figur er Dumbo, der aldrig har sagt en lyd, mens Askepot kun har 18 replikker.

Helt klar til endnu en tur i en...

...forlystelse, der kørte gennem en smuk skov klædt i efterårets farver.

En efterårsdag fri for nedbør er ikke nogen tosset dag at besøge Disneyland Paris. Det er ikke for varmt, når man okser rundt mellem de mange forlystelser og antallet af besøgende er meget lavere end over sommeren, hvor køerne kan blive alt for lange.

Tid til en sejltur mellem...

...alverdens fine dekorationer.

​--------------------------------------------------------------------------------

DISNEYLAND 2021 (OKTOBER)​

Lektielæsning med kriller i maven, da Bertram om aftenen for første gang skulle se Messi spille. Den oplevelse kan du læse om HER.​

----------------------------------------------------------

​DISNEYLAND 2023 (MARTS)​

Hurra, hurra for Sofus, der fyldte 3 år i Disneyland.