NORGE 2012

Geirangerfjorden skal i al sin enkelthed opleves for at forstå, hvor imponerende et stykke natur, der er tale om.

Ubeskrivelig fornemmelse at stå på klippeafsatsen og kigge ud over et af Moders Jords absolutte mesterværker.

Galdhøpiggen er Norges og Nordeuropas højeste bjerg med 2.469 meter. Det ligger i Jotunheimen, der er landets største fjeldområde, ikke langt fra Geiranger.

I en alder af 9 måneder sætter Bertram allerede stor pris på naturoplevelser og...

...måtte tage en kikkert i brug for at tro sine egne øjne.

Geirangerfjorden er en sidefjord til Storefjorden, der på trods af sin afsides beliggenhed besøges af over 700.000 turister hvert år.

Turismen begyndte allerede i 1869, hvor et skib med missionærer fandt vej til Geiranger for at omvende de lokale bønder. De blev taget med på en vandretur i...

...fjeldet og snart fulgte flere skibe med rejsende, der også ville opleve den utrolige natur i området. I 1910 kom ikke færre end 120 skibe til Geiranger, og bønderne havde nu rigeligt at gøre med at anlægge veje og vise de mange turister rundt.

Geiranger er en relativt kort fjord (16 km.) med en vanddybde på 400 meter. De majestætiske fjelde på hver sin side rejser sig op i 1.800 meters højde.

De smeltende snemasser danner et utal af vandfald, hvor de...

...mest kendte ved Geiranger har navne som De Syv Søstre, Brudesløret og Frieren.

Ørnevejen med 11 stejle sving op til udsigtspunktet, som...

...det kan anbefales at bestige på cykel. En anstrengende og storslået fornøjelse!

Vi kom til de norske fjorde med krydstogtskib, men valgte at tage alt vores...

...habengut og hoppe af i Geiranger i stedet for at sejle med retur til København. Et så smukt sted skal nydes mere end blot nogle få timer, så vi blev i et par dage og fandt et fly hjem fra Ålesund. Med til historien hører også, at der ikke er gået nogen matros tabt i Sus. Hun blev søsyg allerede, da jeg bookede billetten på nettet og var ikke...

...helt så begejstret for den fine havudsigt, som jeg var.

Vision of the Seas har plads til 2.000 passagerer og 800 besætningsmedlemmer. Udover et lækkert poolområde på dækket var der også klatrevæg, teater, spacenter, casino, legeland, shoppingarkade, løbebane hele vejen rundt om skibet og meget mere.

Efter halvandet døgn til søs kom vi til Bergen, hvor vejret i august ikke nødvendigvis er til at få et hedeslag af. Byen er rammet ind af syv fjelde, og panoramaudsigten fra Fløyen (320 m.) er en fin attraktion. Man kommer til toppen med...

...en kabelbane, som Bertram var svært tilfreds med.

Har altid syntes, at troldefar og troldemor oppe i Norge var ubetænksomme, da de valgte at kalde deres troldebarn for Olle-Bolle. Må da ikke være særlig sjovt på første troldeskoledag at skulle rejse sig op og sige sit navn.

København har Nyhavn og Bergen har Bryggen. Det charmerende kvarter er blevet optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, og de ældste af de farverige træhuse er fra 1702.

Bergen er Norges næststørste by med 260.000 indbyggere, hvor Ludvig Holberg er det mest kendte bysbarn. Han blev født som den yngste i en flok på 12 børn og berigede blandt andet folket med litterære værker som "Jeppe på Bjerget" og "Den Politiske Kandestøber".

Efter en dejlig dag i Bergen drog vi videre op langs den norske kyst, men...

...pludselig steg medlemstallet drastisk i "søsyge-klubben", da vi sejlede ind i hårdt vejr og høje bølger. Mange passagerer havde svært ved at holde balancen med en stok i den ene hånd og en brækpose i den anden, og kaptajnen anmodede alle om gå til deres kahytter. Vi måtte i en fart fiske lillemanden op af hans babyseng, da han trillede rundt i bunden, og resten af natten sov han trygt "i spænd" mellem mor og far.

Fremme i Geiranger efter den urolige nat og mine første erfaringer som passager på et krydstogtskib var gjort. Er vild med de komfortable forhold og mange muligheder ombord, men konceptet giver for begrænset tid i land ved eksempelvis en destination som Geiranger. Den dag fysikken svigter eller mageligheden overhaler oplevelsestrangen, er jeg helt sikkert ombord igen.

Efter at have nydt Geirangerfjorden i nogle dage startede vi vores hjemrejse til København med at hoppe på en båd uden teater og løbebane. Det gjorde nu...

...ikke så meget, da turen kun tog et par timer fra Geiranger til Hellesylt, hvor...

...en taxa tog os mod lufthavnen i Ålesund.

Bertram blev så begejstret for tilværelsen på farten, at han sov i sin kuffert.