97) Alhambra

Spaniens største turistattraktion er Alhambra, der på arabisk betyder "Den Røde Borg". Maurerne startede opførelsen af det imponerende fæstningsværk i 1200-tallet, og Alhambra er i dag anerkendt, som et af de mest betydningsfulde monumenter fra den arabiske guldalder.

Bedste udsigt over de sneklædte Sierra Nevada bjerge får man fra Vela, der er det største af Alhambras vagttårne.

Flere af bjergene i Sierra Nevada er over 3.000 meter høje, og blot en times kørsel fra Granada ligger Europas sydligste skisportssted med over 60 afmærkede pister.

Ved kysten var der 18 grader, men temperaturen dalede til sølle 7 grader ved Alhambra, så vi måtte varme os med en kop kakao umiddelbart efter ankomsten.

Løvepaladset er arkitektonisk den mest spektakulære del af Alhambra, hvor 124 slanke marmorsøjler bærer de fine konstruktioner.

Sørg for at bestille din billet på forhånd, hvis du vil være sikker på at besøge denne del af Alhambra. Du vil få anvist en besøgstid og kun et begrænset antal lukkes ind på de definerede tidspunkter. På trods af restriktionerne var der et vældigt mylder derinde.

Den detaljerede udsmykning af Løvepaladset er imponerende.

En del af herlighederne blev delvist ødelagt, da maurerne blev fordrevet i 1492, og senere blev flere bygninger revet ned og ombygget af Kejser Karl d. 5. Alhambra har også fungeret som fængsel inden en restaurering blev sat i værk.

Alhambra er så omfangsrigt, at der minimum bør sættes 3 timer af, hvis man ønsker at komme rundt til de mest anerkendte dele af komplekset.

Et af de hyggelige og fredfyldte områder er omkring El Partal, hvor...

...Palacio del Portico ligger, der er det ældste palads ved Alhambra. Slå dig ned på en af parkens bænke, sug frisk bjergluft i lungerne og nyd det smukke vandspejl.

Tilstrømningen til landets mest populære attraktion er så stor, at myndighederne har sat et loft på 6.600 besøgende om dagen, så bestil din billet på forhånd, hvis du kommer til Alhambra i den turistmæssige højsæson - www.alhambradegranada.org/en​ Som skiltet fortæller, så gælder det ligeledes om at få det hele med ved første øjekast