HAWAII 2005

Øerne er amerikanske men tilhører kontinentet Oceanien.
Selv på et verdenskort kan der forekomme sjusk!

Betingelserne for vores besøg på Hawaii var de samme som for Fiji. En god uges tid til rådighed og et spørgsmaal om prioritering uden at skulle halse afsted.

Vores plan blev dog hurtigt spoleret. Da vi forsøgte at finde logi ved Waikiki Beach havde de blot hovedrysten til overs for os. Alt var booket. Vi var ankommet to dage før en af årets helt store begivenheder i Honolulu: Pro Bowl. Det går ud på, at de bedste amerikanske fodboldspillere fra NFL hvert år samles på Hawaii efter Super Bowl for at spille en kamp mellem de to divisioner (øst mod vest).

En begivenhed der var udsolgt til, men en flink mand på gaden ville gerne af med sine billetter mod et mindre "gebyr", og vi var således klar med en ny plan for at opleve Hawaii, som indeholdt et besøg på Aloha Stadium med plads til 50.000 ellevilde fans - www.nfl.com/probowl

Vi hentede fantastiske oplevelser på Hawaii og var rigtig positivt overraskede. Havde egentlig forventet, at det ville være mere "plaget af turisme" og slidt end det viste sig at være, og man kan uden problemer spendere en uge på hver af de tre største øer Oahu, Maui og Big Island. Hawaii er stadig yderst originalt, hvis man holder sig 10 km. væk fra Honolulu.

Honolulu

At køre i limousine koster ikke mere end med de almindelige taxaer.

Pearl Harbor, Oahu​

Pearl Harbor er et krigshistorisk knudepunkt. Militærbasen blev angrebet af japanerne i 1941, og amerikanerne gik for alvor ind i WWII. Er du militært interesseret kan resten af ferien bruges i dette område. Vi tog en overordnet gennemgang - det varede 5 timer!​

Fredeligt så det ud denne herlige sommerdag, men kunne forstå, at det havde været noget af en "havnefest" tilbage i 1941.

"Krølle & Kanonerne" sender deres andet album på gaden til foråret... Vi spankulerede rundt på krigsskibet Missouri II, som lagde dæk til japanernes endelige overgivelse. Siden var skibet med i både Koreakrigen og Golfkrigen.

En vaskeægte krigsveteran. Flere af de overlevende fra angrebet på Pearl Harbor er ansat på museet for at fortælle deres historie fra den morgen, hvor japanerne kom på et gedigent Gevalia-besøg på Hawaii. Han havde i øvrigt været i København i hans unge dage. Det eneste han kunne huske var Istedgade. Vi forklarede, at Den Lille Havfrue ikke bor der!

En "museumsplatform" er placeret over et af de mange skibsvrag.

Pro Bowl, Aloha Stadium, Oahu​

Suveræn oplevelse! - Og vi var så trætte efter kampen, at man skulle tro, at vi havde spillet med. Så ikke særlig meget af selve kampen, da der var så meget andet at følge med i rundt omkring på stadion, og i Europa kan vi helt sikkert lære meget af amerikanernes sans for at underholde ved siden af selve begivenheden. Herunder lidt billeder fra den herlige dag.​

Hun insisterede på at få taget et billede med mig...

Hvis ikke man kan håndtegn, så lærer man det lynsnart i Staterne. Det her betyder, at man bare skal slappe af - Hang loose!

Et pakket Aloha Stadium...vi var fuldstændigt tabt. Suveræn oplevelse.

En lille smule sport var der plads til...

...men ellers var resten ren underholdning!
Tryk på billedet for at tjekke laget af sminke.​

I USA dyrker millioner af piger cheerleading, og det er en sportsgren på lige fod med alle andre. Der findes masser af professionelle cheerleader-teams.

Halle Berry, Paula Abdul og Madonna har alle været cheerleaders. Mange af dem skriver flere autografer end spillerne, de hepper på!

Er du et rytmisk væsen med hang til pong-ponger, så kan du jo starte med at melde dig ind i http://www.danskcheer.dk/.

Efter mange klager over for få smukke kvinder på rejselivet.dk, skulle der nu være rettet en smule op på dette.

​Vulkaner, Big Island - (Hawaii Island)​

Naturen bliver ikke mere dramatisk end aktive vulkaner og flydende lave.

Flyveturen omkring Maui og Big Island tog en god halv time og var en helt enestående måde at opleve naturen på Hawaii. Kulminationen på turen var naturligvis at kigge direkte ned i en aktiv vulkan, hvor lavaen boblede i polypperne samt at se kysten, hvor det nye land bliver dannet minut for minut.

Var heldig at få flyets bedste plads ved siden af piloten. En oplevelse for livet at se så dramatiske og smukke øer fra luften.

Sad helt lam af spænding som vi sekund for sekund nærmede os krateret på den aktive vulkan. Det så fantastisk ud.

Kogende polypper stod alle vegne med frit udsyn til vulkanens indre.

Lavaen flød uimodståeligt ned ad bjerget.

Og således bliver Hawaii stille og roligt større og større.

Ikke mange forventer at finde sne på Hawaii - men den er god nok!

En af de mange sorte strande, hvor det med al tydelighed fortæller om en øgruppe opstået af vulkanernes nåde.

Molokini, dyk til hvalernes sang i et vulkankrater, Maui

Efter at have dykket mange fantastiske steder, havde vi ikke de store forventninger til Hawaii som "dykker-destination", men blev slemt overraskede...i positiv forstand. Ikke langt fra Maui's kyst stikker et halvmåneformet vulkankrater op fra havets overflade. Kønt nok i sig selv, men det er under overfladen, at magien skal findes.

Sigtbarheden var på små 30 meter, hvilket gør alle dykkere glade, men mest fantastisk var det, at man under sine dyk kunne nyde humpback hvalernes sang. Vi fik lov at høre underverdenens sødeste musik, og da der samtidig var hajer og store skildpadder på den anden side af maskens glas, ja så ender Hawaii med en stor tommelfinger op i vores dykker log-bog.​

hawaii22

Det halvmåneformede vulkankrater, Molokini, der byder på super dykning.

Haleakala National Park​

Hawaii's største vulkan skulle efter sigende byde på øgruppens smukkeste solopgang, så sent på aftenen kørte vi lystigt op til det bedste udsigtspunkt for at overnatte i bilen, hvilket skulle vise sig at blive en overordentlig kold omgang. Vi frøs helt sindssygt natten igennem, og solopgangen var lige så smuk som den var optøende!​

Solopgang ved Haleakala vulkanen.

Krølle i Himlen på Hawaii. Tryk på billedet og se at jeg fløj med.

En af de vidunderlige strande på Maui, hvor bølgerne i et par timer fik kamp til vandkanten.

Jensen blev ret skrap til at surfe i løbet af en times tid...

Vi stoppede bilen et øjeblik og nød en Fruit Smothie med havudsigt. Mere klassisk "Hawaii-stemning" er svær at finde ;-)