SLOVENIEN 2009

I de Juliske Alper ligger den billedskønne sø, Bled, med en lille ø i midten. Landet har kun tre øer, da det er omkranset af Italien, Østrig, Kroatien og Ungarn.

På den lille ø er bygget en idyllisk kirke, og en af turisternes foretrukne sysler er at pakke madkurven, leje en robåd og padle ud i de smukke omgivelser. Tjek www.bled.si/en for praktiske informationer og fremragende billeder fra området.

Slovenien anses for at være den mest moderne og vestligt orienterede af de
tidligere regioner i det opløste Jugoslavien. Hovedstaden, Ljubljana, lever fint op til antagelsen og virker som verdens hyggeligste "lille storby", når man begiver sig rundt.

Sava er en biflod af Donau og løber tværs gennem Ljubljana, hvor der kun bor omkring en kvart million mennesker. Har de aftalt at holde byen hemmelig?

Var fristet til at skrige "Wannabe-Venedig" ud over floden, men gondolerne har bestemt også sin charme i Ljubljanas bybillede.

At køre mod Skandinavien i slutningen af industriferien var vi ikke ene om. Mindst 10 biler holdt i kø ved hver benzinstander, og alle vi håbløst utålmodige bilister ventede bare på at komme ud på motorvejen for at holde i en ny kø...!

Husk i øvrigt at købe en tilladelse til at køre på motorvejene, når du kører ind i Slovenien - eller betal en bøde på 150 euro, når du kører ud :-(

SLOVENIEN 1985

En Coke i skisportsterrænet Kranjska Gora, hvor vi var tre gange.