​OXFORD 2011 (maj)

​Oxford ligger i det sydøstlige England og er kendt i hele verden for sit universitet, hvor berømtheder som Bill Clinton, Margaret Thatcher og Hugh Grant har studeret. De har sikkert alle haft hovedet begravet i spændende læsestof i biblioteket bag mig.

Biblioteket hedder Radcliffe Camera og er opkaldt efter John Radcliffe, der graduerede fra Oxford University. Han donerede en stor sum penge til den traditionsrige læreanstalt efter at have tjent en pæn formue i sit liv, som blandt andet læge for den britiske konge.

​Radcliffe Square er en af de smukkeste pladser i Oxford og et populært sted for turisterne at få foreviget deres besøg. For de studerende må det være utrolig spændende og inspirerende omgivelser at tage deres uddannelse i.

​De første studerende stak snuden i universitetets bøger for over 800 år siden, hvilket gør universitetet i Oxford til den ældste i Storbritannien. Det ældste i verden ligger i Bologna, mens Københavns Universitet blev grundlagt i 1479 og er det ældste i Danmark.

Adskillige scener i Harry Potter filmene er i øvrigt optaget i og omkring Oxford University. Ja, du kan faktisk komme på en guidet "Harry Potter Tour", hvor du får udpeget lokationerne.

​Oxford har mange velbevarede bygninger og efter sigende, så undlod Adolf Hitler at bombe byen, da han ønskede, at Qxford skulle være hovedstad i hans planlagte storrige.

​Vi smuttede ind på The Kings Arms for...

...en velskænket pint, som...

​...en del af de dygtige studerende også havde lyst til mellem forelæsningerne.

Verdens klogeste menneske er ifølge Guinness Rekordbog Kim Ung-Yong, der har fået målt sin intelligenskvotient (IQ) til 210. Koreaneren med den ekstreme intelligens talte fire sprog som 2-årig og tog kurser på universitetsniveau som 4-årig. De fleste mennesker har en IQ på mellem 90 og 110, og kun 0,5 % har en højere IQ end 140. Sharon Stone har en IQ på 154!

​Eksemplarisk britisk køkultur ved stoppestedet. Måske er det obligatorisk at læse Emma Gad i universitetsbyen.