Utah 2013

Der bor under tre millioner mennesker i Utah, men geografisk har de god plads at boltre sig på, da den naturskønne stat er over fem gange større end Danmark.

Over 60 % af indbyggerne i Utah er mormoner, og den religiøse retning vurderes at være en af de hurtigst voksende i USA. Tilhængerne tror på Biblen men bekender sig særligt til Mormons Bog, der betragtes som et sandfærdigt vidnesbyrd om Jesus Kristus.

Den officielle betegnelse for kirken er "Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige", og religionen har tusindvis af medlemmer i Danmark og millioner på verdensplan.

I Utah findes der alt fra golde ørkener til bjergrige skiområder, men staten er mest kendt for sine spændende nationalparker, hvor Zion helt mod syd er en af dem.

Zion er hebraisk og betyder "det fredelige/hellige sted", og det var mormonske pionerer, der i midten af 1800-tallet kom forbi området og navngav det. I dag kommer der over...

...to millioner naturglade turister til Zion National Park, og de bliver alle budt velkommen af en smilende Park Ranger.

Foran os lå en asfalteret rute gennem det bjergrige landskab, hvor første...

...stop blev gjort ved Checkerboard Mesa, der ligner et skakbræt med sit kvadratiske mønster.

Bjergets vandrette linjer er skabt af den kraftige vind i området, mens silende vand har sørget for symmetrien med de lodrette fuger.

Zion National Park ligger på et hævet plateau, hvor laveste punkt er 1.128 meter og højeste punkt er 2.660 meter.

Ved et senere stop på ruten fik vi pludselig øje på en...

...fugleedderkop, der spænede af sted på sine otte behårede ben. Der findes knap 1.000 forskellige slags fugleedderkopper i verden, hvor kun få af dem er decideret livsfarlige at blive bidt af. I Danmark lever en lille fugleedderkop på blot to centimeter, som er ganske ufarlig, meget sky og sjældent ses af mennesker. Dette amerikanske...

...eksemplar havde forvildet sig ud på kørebanen, men Christian fik den viftet tilbage til grøftekanten. En smule pjevset, at han ikke løftede fugleedderkoppen væk med sine hænder, og jeg kunne desværre ikke gøre det, da jeg jo skulle tage billeder.

På New Zealand i 2001 glemte jeg at tage mine solbriller af, da jeg kørte ind i en tunnel, og blev pivforskrækket over, at jeg intet kunne se. Det har Krølle og Lunddal så mobbet mig med lige siden, men dette skilt indikerer, at jeg altså ikke er den eneste glemsomme (tåbelige) bilist med solbriller i denne verden!

Den sagnomspundne og frodige prærie strækker sig i et bredt bælte gennem hele det centrale USA fra Caribien i syd til Canada i nord, og vi fik en ustyrlig lyst...

​I 1992 stemte danskerne nej til at tiltræde Maastricht-traktaten, hvilket førte til forhandlingen af de fire velkendte forbehold, der omhandler den fælles møntfod, unionsborgerskabet, forsvarsområdet samt en særstilling i visse retslige anliggender.

...til at lege "cowboy og indianer", da vi så de mange græssende bisonokser.

I starten af 1800-tallet skønnede man, at der var mindst 60 millioner af dem på
den store slette, men da den hvide mand gjorde sit indtog blev de næsten udryddet. Antallet af de fredelige og tonstunge bisonokser er i dag stabiliseret på omkring 350.000

​Mascotten var fuldstændig proppet med pasta og cocktailpølser.