207) Nytår på Nimb 2018

2018 fik en uforglemmelig afslutning med skønne venner og deres veloplagte afkom på det eksklusive Nimb i hjertet af København. Vi havde lejet et drøn af en suite og fejrede både Lille Nytårsaften (30. december) og Store Nytårsaften (gæt selv datoen) med en mageløs udsigt over den smukke gamle have, Tivoli. Helt fantastisk oplevelse!

Nimb åbnede i 1909 i det arabisk inspirerede eventyrslot og fik sit navn fra de to forpagtere, Vilhelm og Louise Nimb. De havde på daværende tidspunkt ejet Divan 2 ved Tivolisøen i over 30 år, og parret blev betragtet blandt hovedstadens ypperste kokke.

Executive suiten er på 130 m2 med privat udgang til en stor terrasse, hvor vi truttede 2019 velkommen og nød det spektakulære fyrværkeri over Tivoli og resten af København.

Nimb blev i 2015 kåret til "Hotel of the Year" i konkurrence med over 500 andre hoteller fra over 80 lande, der alle er med i sammenslutningen "Small Luxury Hotels of the World". De fleste andre nytårslokationer får fremover nok lidt svært ved at ku' måle sig med Nimb.

Jeg havde set et program i fjernsynet, hvor et TV-hold var med bag tæppet på Nimb og beskrev de ansattes kvaler og glæder på et af byens få femstjernede hoteller. På et tidspunkt viste de deres mest eksklusive suite frem. Jeg forestillede mig, at det da måtte være et uforglemmeligt sted at fejre nytår med himlen fuld af raketter og udsigt til det ikoniske rådhustårn. Tænkte dog,...

...at suiten sikkert var booket mange måneder i forvejen. Men gav alligevel Nimb et kald, og fik beskeden, at den skam var ledig. En velhavende familie fra New York var blevet forhindret og havde meldt afbud dagen forinden. Det måtte utvivlsomt være et skæbnetegn, så jeg bookede den omgående, hvilket var klogt. Kort efter ringede Remee med samme forespørgsel...but too late ;-)

Nimb er komfort og luksus i absolut topklasse.

Se blot det ene af suitens to badeværelser. Enestående!

Ganske særligt at vågne op med udsigt til rådhustårnet, der med sine 105 meter på et tidspunkt var landets højeste bygning. Den titel tabte rådhuset i 1932 til Christiansborg, der med afmålt præcision kom til at rage 106 meter til vejrs, da kronerne blev sat på spiret.