Virginia 2010

Vores "Tour de Washington" blev udvidet med et par mil, da vi cyklede til  Arlington kirkegården, der ligger i Virginia på den anden side af Potomacfloden.

Godt 300.000 ligger begravet på Arlington National Cemetery med veteraner og dræbte lige fra Uafhængighedskrigen i 1700-tallet til krigen i Afghanistan.

Ægtefæller kan få plads på Arlington med mindeskrift på bagsiden af stenen.

På det store areal kan spenderes adskillige timer, og et "must see" er...

...John F. Kennedys gravsted, hvor en evig flamme brænder.

John F. Kennedy blev skudt 22. november 1963 i Dallas og er den ene af to præsidenter, der ligger begravet på Arlington. Den anden er William Howard Taft.

Ved siden af John F. Kennedy blev Jacqueline Kennedy stedt til hvile i 1994. De blev gift i 1953, og præsidentparret forbliver et af de mest karismatiske i historien.

Rundt om gravstedet er indgraveret velkendte citater fra den 35. præsident. De fleste kan nok fuldføre sætningen: "Ask not what your country can do for you...". Kennedy blev valgt til præsident i 1961 efter en kneben sejr over republikanske Nixon.

Jacqueline Kennedy, der her ses ved begravelsen af John F. Kennedy, giftede sig igen i 1968 med den græske skibsredder Aristoteles Onassis.

Arlingtons endeløse rækker af gravsten fortæller symbolistisk historien om et land, der konsekvent har valgt at betale den højeste pris for sin internationale involvering.