Santorini 2019 (Oktober)

Utallige øer på kloden er dannet af vulkanudbrud og sikke nogle vellykkede eksplosioner, der i tidernes morgen formede billedskønne Santorini. Kombineret med de lokales udbredte sans for at bebygge med charme, er destinationen i den sydlige del af Ægæerhavet svær for de +2.000 andre græske øer at hamle op med i en skønhedskonkurrence.

Udover at fejre min fødselsdag med en vidunderlig solnedgang, så kunne vi også glæde os over en vellykket graviditet, hvor Sofus havde rundet 3 måneder i maven.

Santorini består af 5 øer og fik sit navn i det 13. århundrede efter

skytsenglen, Sankt Irene. Der blev først etableret elektricitet i 1960.

Vi boede i Oia på den nordvestlige del af hovedøen i et skønt lille kompleks med...

...egen pool ved soveværelset og kunne...

...fra kælderen blive opdateret på knægtens seneste vandtricks.

En påstand, som også Bravotours citerer på deres site, går på, at over 80 % af alle motiver på græske postkort er fra Santorini. En så eksponeret skønhed med over 2 millioner turister om...

...året udgør dog samtidig bagsiden af medaljen, og sætter det lille samfund med knap 20.000 øboere under et stort pres. Positivt formuleret, så kan du holde ferie på Santorini uden risiko for ensomhed.

Sammen med Paris og Las Vegas figurerer Santorini ofte på lister over de mest populære destinationer i verden at afholde sit bryllup. Og det er ganske forståeligt med de maleriske byer klistret til bjergsiderne, eventyrlige solnedgange og en evigt dansende sol på himlen.

Det antikke græske køkken var kendetegnet ved sparsommelighed med mere fisk end kød. Blæksprutter er en sund og næringsrig kost, men de kan være seje at tygge i. Det skyldes, at det skeletløse bløddyr har tre gange så meget bindevæv i sin muskelstruktur sammenlignet med en ko.

Intet kan blive for hvidt på Santorini.