RUMÆNIEN 2009

Vi var klar til at møde fattigdom, forpinte skæbner og ussel armod, da vi trillede ind over den rumænske grænse, og advarslerne fra hjemmefronten gik på, at sigøjnerne snildt kunne finde på at stjæle emaljen fra vores tænder!

Hvis ikke dette billede fortæller alt, så skal det omgående slås fast, at vi havde det skæppe skønt i denne vestlige del af landet, hvor Timisoara ligger. Hyggelig by med en venlig befolkning og et natteliv, som de kan være stolte af.

På den celebre natklub, Heaven, var der veldrejet "eyecandy" på bardisken til...

...skiftevis mænd og kvinder.

Drak os fuldstændig ned denne nat som komplette roooomaniacs.

Peter mødte en sød pige i baren, og tog hende med i byens park næste dag...

​...mens jeg blev gift uden særeje før, jeg blev ædru.

Sandheden om vores søndag er rettere, at vi lå kvæstede på hotellet og lignede de afdankede solsikker vi så på vores vej mod Timisoara. Nord på i Slovakiet struttede solsikkerne af sundhed og livskraft, så der har de rumænske bønder altså lidt at lære.

Fred og idyl i det centrale Timisoara men det var her, at opstanden mod det kommunistiske regime og landets diktator, Nicolae Ceausescu, startede i 1989. Han gav ordre til at skyde på de ubevæbnede demonstranter, hvilket betød at han samme år blev dømt for folkedrab og henrettet ved skydning sammen med sin kone. Hun efterlod sig 3.000 par sko. Imelda på Filippinerne havde "kun" 1060 i sin samling.

Timisoara fik tilbage i 1884 elektrisk belysning, som den første by i Europa. Blot 15 år senere var de klar med sporvogne i gaderne.

I Danmark løber vi febrilske og skrigende bort, når en due flakser for tæt på os. De rumænske forældre lærer deres børn at tage bæsterne op og kæle med dem. Forhåbentlig lærer de dem i samme åndedrag at vaske hænder lige bagefter. Bvadr!

Spurgte ham forbløffet: "How do you due it?"

Vi forventede det værste og fik det bedste, hvilket er samme følelse som Simon Cowell får i dette KLIP. Den bedste X Factor audition i programmets historie kan du se HER.