DUBAI

​2021

Akvari​edykning på Atlantis

DUBAI 2017 (april)

Dubai er en destination som Las Vegas, som jeg kan blive ved med at rejse

tilbage til og fortsat få nye oplevelser med hjem i kufferten. Med på mit fjerde visit i ørkenemiratet var en toptændt Stjerneklub fra DanaWeb, der iklædt lokale gevandter...

...satte sig til rundbords på toppen af Burj Al Arab og nød en lækker frokost.

Aftenen forinden havde vores fire kvindelige deltagere fundet farverige

kjoler på et markedet, så de ligeledes kunne føle sig arabiske for en eftermiddag.

I forbindelse med bordbestillingen ønskede jeg at vide, hvor mange stjerner hotellet reelt er tildelt, da det mange steder er listet som verdens eneste med syv stjerner. De skrev retur: "Kindly be advised that Burj Al Arab is a FIVE STAR DELUXE SUITE HOTEL".

Historien med de to ekstra stjerner skulle angiveligt stamme fra en britisk journalist, der besøgte Burj Al Arab, da det åbnede i 1999 og efterfølgende skrev, at det efter hendes opfattelse burde have syv stjerner. Siden den artikel har "stjerne-historien" levet sit eget liv og spredt sig til alverdens medier, som hotellet forståeligt nok ikke bruger unødigt mange...

...kræfter på at benægte. På denne platte fra hotellets lobby ses de fem stjerner, men jeg skal i samme pennestrøg anføre, at jeg er enig med den britiske journalist. Burj Al Arab er mere en oplevelse end et hotel og får hermed syv stjerner af rejselivet.dk.

Udsigten fra Burj Al Arab er fabelagtig med Jumeirah Beach Hotel yderst til højre og i baggrunden kan skimtes verdens højeste bygning på 828 meter, Burj Khalifa.​

​Desserter kan Fynbo Linnebjerg synligvis ikke få for mange af, men han havde...

...trods alt ikke spist de enorme påskeæg, da vi gik fra bordet.​

I 2016 blev denne pool-platform tilbygget, og vi havde lejet et par af

de luksuriøse cabanas, der kan ses i både højre og venstre side af billedet.​

De var bestemt ikke billige, men vi havde en fantastisk VIP-dag ved Burj Al Arab og...​

...nød de eksklusive faciliteter lige til solnedgang.​

I Dubai er der absolut ingen grænser for ekstravagancen, og denne aften var...

...samtlige retter drysset med spiseligt bladguld på Atelier M.

Det er få steder i verden, hvor maden er så rasende god som i Dubai, og mange af restauranterne har attraktive lokationer. Det gælder også for Tribes, der diskede op med...

...en perlerække af lækre afrikanske retter.

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Restauranten ligger i Dubai Mall med en fremragende udsigt til Burj Khalifa, hvor man samtidig sidder i første parket til springsvandsshowet, som du kan se i denne video.​

Når mosaik i en pool bliver til vandkunst.

Nattelivet i Dubai skal man ikke kimse af og har du mod på en noget alternativ aften med dansende dværge og trylleklovne med ild i håret, så er Cirque Le Soir stedet. En grænsesøgende oplevelse, der allerede starter ved at møde den pakistanske dørmand, der rager vanvittige 236 centimeter i vejret. DanaWeb's aarhusianske salgsleder på omkring 190 centimeter ligner jo nærmest en smølf ved siden af det stærkt forvoksede menneske.

Ingen tur med Stjerneklubben uden magnumflasker.

Havde ikke lige regnet med, at Bertram skulle på ski for første gang i en varm ørkenstat. Men vi havde ikke fået prioriteret den ferieform tidligere, så Ski Dubai var et oplagt sted for ham at føle sne under ski. Her er han for første gang på vej mod toppen af en "løjpe", men dem kom der mange flere af på den første rigtige skitur til Schweiz året efter.

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Følg nogle af drengene fra Stjerneklubben hygge sig i skicentret.​

Ski er sjovt, men det er det så sandelig også at kælke om kap i baderinge.

Stjerneklubben tog hjem efter fire forrygende dage i Dubai, mens jeg blev et par dage ekstra sammen med familien, hvor vi boede på super lækre Jumeirah Beach Hotel. Men over Påsken var der så mange mennesker på hotellet, at det gik ud over kvaliteten.

DUBAI 2019 (februar og april)

Da Valentines og mors fødselsdag er en og samme dag (14. februar), så er det naturligvis uundgåeligt med en kærlighedsbuket fra sønnike. Uanset, hvor mange narrestreger han havde lavet i løbet af dagen, så var alt tilgivet. Mors hjerte smeltede.

Fredagsbrunchen på Burj al Arab er en himmelsk begivenhed for en madglad familie som vores. Men et andet højdepunkt var den alkoholfrie æblechampagne med flager af 24-karat guld, der dansede hypnotiserende rundt i glasset. Hvis du vil pifte...

...velkomstdrinken op til dit næste arrangement, så kan du købe Gold Emotion her.

Et ømt øjeblik i Aquaventure Waterpark, hvor en delfin ville kysse.
Den danske dreng afviste dog muligheden, da delfinen lugtede for kraftigt af fisk.

Slut med Pokemon, Star Wars og LEGO-klodser. Nærmest fra den ene dag til den anden blev den altopslugende interesse for Bertram at spille fodbold. Far er tilfreds!

Efter 6 runder af dette slag bowling ville Bertram hellere spille fodbold igen :-)

DUBAI 2014 (april)

For første gang i mit liv prøvede jeg at lette og lande med et fly på vand, og...

...formålet med flyveturen var sightseeing over Dubai, hvor...

...palmen med Atlantis-hotellet på spidsen var et imponerende syn.

Omfanget af anlægsarbejde og byggeprojekter i Dubai er ubegribeligt, og...

...denne verden har gennem historien næppe set mage.
Nye skyskrabere skyder til vejrs i et nærmest hysterisk tempo.

Sikkert tilbage på overfladen efter en sjov debut i en vandflyver.

Når danske oliesheiker skal, så skal de.

DUBAI 2013

I Dubai bliver grænsen for, hvad mennesket kan skabe for penge hele tiden udfordret. Foreløbig er det mest bemærkelsesværdige vidnesbyrd Burj Khalifa, der med 828 meter er verdens højeste bygning. Det helt enestående bygningsværk erobrer en sikker plads på min personlige liste over de 100 største seværdigheder i verden, som du kan se HER.

Bygningen har over 200 etager, men det er "kun" muligt at komme til 124. etage, hvor udsigten kan nydes fra verdens højeste observatoriedæk i 452 meters højde.

Et oplagt sted at være i højt humør ;-)

Her ses Burj Khalifa Lake på 30 hektarer, der er hjemsted for verdens største
avancerede springvand. The Dubai Fountain kostede en milliard kroner at installere.

Bygningerne i højre side af billedet er verdens højeste hotel og tilhører Marriott. Det 355 meter høje prestigeprojekt har over 1.600 værelser og åbnede i 2012.

Et andet forunderligt syn fra Burj Khalifa er den asfalterede infrastuktur.
Men hvorfor har de ikke bare bygget verdens største rundkørsel i stedet? :-)

Udsigten er de fleste dage præget af varmedis, men på de helt klare af slagsen kan man se over 100 kilometer væk. På skyede dage kan man få den særlige oplevelse at kigge ned på selve skydækket, da Burj Khalifa simpelthen rager op over. Det er vel på den baggrund mere korrekt at kalde bygningen for en skybryder og ikke en skyskraber?

Observationsdækket er en 360 graders oplevelse, hvor den ene side er under åben himmel og den anden er indendørs. På toppen af bygningen er der målt vindstød på op til 200 km/t, men der skal mere til at vælte en bygning, der vejer en halv milliard tons!

Efter at have drønet rundt og nydt udsigten i en times tid, så nappede Bertram sig en velfortjent lur i verdens højeste bygning.

De lynhurtige elevatorer er under et minut om at komme til 124. etage.
Skulle den gå i stykker mens du er deroppe, så har du godt 2.500 trappetrin ned.

Bygningen kostede 7,5 milliarder kroner at opføre, og da finanskrisen brød ud i 2008 måtte Dubai have økonomisk hjælp fra Abu Dhabi for at bygge det færdigt. Oprindeligt skulle bygningen hedde Burj Dubai, men som "tak for bistanden" blev det ændret til Burj Khalifa, der er navnet på den ekstremt velhavende emir i Abu Dhabi.

På denne væg sammenlignes en stribe af verdens højeste bygninger,
hvor Taipei 101 i Taiwan (508 meter) havde titlen indtil Burj Khalifa tog over.
 I Saudi Arabien er man så småt gået i gang med at bygge Kingdom Tower,
der oprindeligt var planlagt til at skulle være One Mile High...altså 1,6 kilometer! Af geologiske årsager er konstruktionen skaleret ned, og den præcise højde på bygningen er endnu ikke kendt, men den ventes fortsat at blive over 1 kilometer.

Kingdom Tower skal stå klar til indvielse i 2018, og bag det ambitiøse projekt står den saudiske oliemilliardær Prins Al-Waleed bin Talal, der er mellemøstens rigeste mand.

Kan anbefales at booke sin billet på forhånd, da der ofte er udsolgt på dagen.
Det kan du gøre her www.burjkhalifa.ae.

På højre side af Burj Khalifa ses Dubai Mall, der har 1.200 butikker og er et
af verdens største shoppingcentre. I 2012 havde centret 65 millioner besøgende og overgik dermed antallet af turister i New York, der talte 54 millioner. Det er vildt!

Burj Khalifa bliver ikke mindre mageløs, når mørket falder på i ørkenstaten.
Udover at være verdens højeste, så er bygningen også et arkitektonisk mesterværk.

Burj Khalifa er 20 gange højere end Rundetårn og over dobbelt så højt som
Empire State Building, der var verdens højeste bygning i årene fra 1931 til 1972.

Det dansende springvand foran Bellagio Hotel i Las Vegas har fundet sin "overvand" for foden af Burj Khalifa, der således kan bryste sig af at have verdens største af slagsen.

Et volumniøst sjaskeri, der når op i 150 meters højde og sprøjtes i alle retninger efter en robotstyret koreografi og akkompagneret af enten international eller arabisk musik, hvilket...

...tusindvis af mennesker hver aften foreviger med deres blitzende kameraer.
Læg vejen forbi mellem kl. 18.00 og 22.00, hvor der er forestilling hver halve time.

Har tidligere boet på Burj Al Arab, som du kan læse en anmeldelse af længere nede på denne side, men denne gang nøjedes vi med at spise en frokost på hotellet, hvilket bestemt også er en storslået oplevelse for både sind og sanser. Vi havde booket bord...

...på restaurant Al Muntaha, der hænger 200 meter oppe i luften.

Oplevelsen starter allerede, når man træder indenfor i receptionsarealet og...

...tager op med den gyldne rulletrappe ved de imponerende akvarier.

Herefter venter et ualmindelig fornemt indgangsparti til elevatoren, der...

...i ekspressfart suser til 27. etage, hvor...

...et dusin kokke byder på en aldeles overdådig buffet.

De næste par timer mæskede vi os i alt fra friske skaldyr til...

...velsmagende desserter, og det er nærmest en pligt at proppe sig til...

...smertegrænsen, når der diskes op med så mange lækre anretninger.

Selv tak for mad, skat!

Emiren og det statslige overhoved i Dubai er Mohammed bin Rashid Al Maktoum, der har et fint portræt hængende på Burj Al Arab. Går man tættere på, så kan det...

...ses, at portrættet på kreativ vis er lavet af utallige små billeder af emiren.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum er den driftige drivkraft bag de mange
verdensrekorder, byggeprojekter og visioner om at gøre landet til en af klodens mest attraktive destinationer for turister. Han har to koner og 19 børn, hvor den...

...næstældste søn, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, er udpeget til en dag at overtage tronen fra sin far. Hamdan udgiver følsom poesi og er af magasinet Woman kåret til at være blandt de 15 lækreste rigmænd i verden. Arabiens svar på Brad Pitt!

Hvis du ønsker at booke et bord på Al Muntaha,
så sørg for at gøre det i god tid før din rejse - Klik HER.

Uden en reservation kommer du ikke ind på området ved Burj Al Arab,

og vagterne er konstant på mærkerne for at holde vejen fri for fotoglade turister.

Seneste verdensrekord i Dubai er sat indenfor blomsterhaver, hvor...

...45 mio. petunier, geranier og meget andet er plantet i alverdens formationer.

Dubai Miracle Garden har åben fra midten af oktober til midten af maj.
I de fire lukkede måneder er der simpelthen for varmt til at holde blomsterne i live.

Et skønt smil fra blomsten af den danske ungdom!

Virkelig farverige og velduftende omgivelser, men med hundredvis af
besøgende i parken, så var oplevelsen en smule mere hektisk end romantisk.

Dubai er ikke en destination, der imponerer med sin fauna, men denne prægtige fugl med langnæb og strithår fik vores udelte opmærksomhed i et par minutter.

Bygge- og anlægsprojekterne i Dubai er af en størrelse, der kan være vanskelige at forholde sig til, så vi satte os til rette i en helikopter for at få et overblik fra luften.

Helikopteren lettede fra det mægtige Atlantis Hotel, hvor vi boede de første fire dage af vores ophold. Det ligger på den yderste spids af Palm Islands, der på utrolig vis er skabt ved at skrabe sand op fra bunden af Den Persiske Golf. På billedet kan anes de 16 udstrakte palmeblade, hvor et utal af rige og berømte mennesker har valgt at købe sig en luksusvilla.

På denne måde har Palm Islands tilføjet over 500 kilometer fin sandstrand til Dubai, men den oprindelige plan var faktisk at bygge tre palmeøer ud for kysten. Den smertelige finanskrise i 2008 har dog foreløbig sat en stopper for skabelsen af de to andre projekter.

Ikke langt fra Palm Island ligger et andet ubegribeligt projekt, der består af 300 kunstigt anlagte øer, der til sammen danner vores klode. Efter sigende skulle 70 %...

...af øerne være solgt til svimlende summer mellem 50 og 230 millioner kroner, men vi kunne ved selvsyn konstatere, at kun to af dem består af mere end sand.

Således skulle det gerne komme til at se ud på alle øerne en dag, og forhåbentligvis er der ikke hold i de vedvarende rygter om, at The World er ved at synke ned i havet igen.

Der er tilført over 300 millioner kubikmeter sand for at danne øerne,
og rundt om herligheden er der placeret 30 millioner tons sten for at danne...

...et beskyttende og bølgebrydende værn.

Til venstre for Burj Al Arab ses Jumeirah Beach Hotel, der med henvisning til sit karakteristisk design kaldes for Bølgen. Begge hoteller er en del af hotelkæden Jumeirah Group, der igen er ejet af emirens investeringsselskab Dubai Holding.

Efter en opløftende helikoptertur blev vi sat af igen og...

...kunne slentre retur til Atlantis, hvor vi boede i de første dage.

Da hotellet åbnede i 2008 var det med en ceremoni, der var på grænsen til det vanvittige med et fyrværkerishow, der var syv gange større end det kineserne fyrede af til åbningen af OL i Beijing samme år. Herudover var der fløjet et utal af kendte gæster ind for at kaste glans over arrangementet. Kylie Minogue, Michael Jordan og Robert De Niro var nogle af "husets venner". Se en video fra åbningen HER, hvor det nærmest ser ud til, at de er ved at brænde Palmen af!

Indenfor findes et kæmpe akvarium med 65.000 fisk og havdyr, hvor man kan få øje på alt fra pilrokker til guitarhajer. Tidligere havde de også en hvalhaj i akvariet, men det mødte voldsom kritik fra nær og fjern, så det blev besluttet at sætte den fri.

Håber denne fisk er en smule kvikkere end, den ser ud.

På grænsen til det ufattelige, hvor mange forunderlige skabninger, der findes i verden.

Det kostede i omegnen af 10 milliarder kroner at bygge det enorme Atlantis,
og det tager adskillige dage at overskue de mange faciliteter og poolområder.

Fast arbejde på det enorme kompleks.

Stort smil i en endnu større redningsvest.

I forbindelse med Atlantis ligger Aquaventure, der er Mellemøstens største
vandland med masser af vandrutsjebaner, hvor nogle er hyggelige mens...

...andre er mere dristige som denne, hvor nedkørslen foregår i mørke.

Rasende smuk Ferrari foran Atlantis. Hvis superbiler har din interesse,
så bliver dine øjne godt og grundigt forkælet i Dubai, hvor det vrimler med dem.

Efter fem dage på Atlantis flyttede vi ind til fastlandet på Jumeirah Beach Hotel, hvor der sandt for dyden heller ikke mangler noget, når det handler om faciliteter og serviceniveau. Da hotellet stod færdigt i 1997 var det med sine 93 meter den niende højeste bygning i Dubai, mens der i dag er bygget over 100 bygninger, der er højere!

Udsigten fra vores balkon var ikke til at blive træt af, og det var...

...Sinbads Kids Club heller ikke for Bertram, hvor...

...barnepigerne blev charmet, mens...

...mor og far nappede et par kæreste-timer på stranden.

Imponerende forhold for de mindste med et væld af aktiviteter, og...

...minsandten også en buffet i børnehøjde.

Kasket Karl med naturtandstik.

Udover ekstremt vokseværk og en brækket lillefinger,
så fejler Dubai intet som rejsemål. De har skabt en række utrolige attraktioner, og har mange måneder om året et lækkert klima, som vi danskere sukker efter.

Læs nedenfor om min første tur til Dubai.

DUBAI 2008

Ørkenstatens vartegn, Burj Al Arab, var en uforglemmelig fornøjelse, hvor vi
havde 24 timer med ekstrem luksus og fabelagtig service i utrolige omgivelser.
Book en stensikker oplevelse for livet på www.burj-al-arab.com.

Fra første fløjt var der tjenere, butlere og hjælpende hænder overalt.

Der er ikke nogen reception men i stedet blot et
"læskur" i guld, hvor kreditkortets validitet bliver tjekket.

Få sekunder har Jensen opholdt sig på Burj Al Arab
og er allerede i gang med at blære sig til vennerne...tsk, tsk!

"Elektro-springvandet" i hotellets atrium er god underholdning.

Nedsigten til atriummet og springvandet fra vores etage,
hvor en del af det enorme sejl fornemmes i toppen af billedet.

Her ses det mægtige sejl udefra med helikopterplatformen øverst.

Der er i øvrigt ingen tennisbane på toppen, hvilket mange tror, da der for
en del år siden blev optaget en reklamefilm med Agassi og Federer på platformen.

Sheik Mohammed ønskede, at Dubai skulle have et bygningsmæssigt ikon,
som Eiffel Tårnet er for Paris og Operahuset for Sydney. Burj Al Arab er med
en smule god vilje en kombination af de to mesterværker i stil og udseende.

Frokosten blev indtaget i 200 meters højde med en
eminent panoramaudsigt over den Arabiske Golf og Dubai City.

Kystlinje og skyline til venstre mens champagnen er på køl til højre.

Der er god udsigt til søsterhotellet, Jumeirah Beach Hotel, der kaldes "Bølgen".

Restauranten er til at få øje på, som den nærmest svæver på siden af bygningen. Burj Al Arab, der stod færdigt i 1999, betyder "Det Arabiske Tårn" og måler 321 meter.

Knib øjnene sammen og find os i den elegante spejlfacade.

Vi havde booket et værelse i den billigste kategori (1.000 $) - Det var ikke et værelse. Det var en udsøgt indrettet suite i to etager. Vi var fuldstændig lamslåede, da vores butler viste os rundt. Tjek lige det guldindrammede 42 tommers underholdningsalter!

Fra stuen i nederste plan var der ligeledes panoramaudsigt over hele Dubai City.

Forretningskanonen, Krølle Jensen, styrer sit imperium fra suitens hjørnekontor.

En projektor oplyser på elegant vis et ur på væggen i entréen.

Et billede fra hotellets hjemmeside, der giver en fornemmelse af
underetagen i vores suite samt trappen, der fører op til den øvre del.

"Waauuu..." råbte vi, da døren til det største af badeværelserne blev åbnet.

Butleren gav mig denne 16 siders "Pillow Menu", hvor jeg skulle vælge den mest optimale hovedpude til min nattesøvn. Jeg var lamslået og beholdt det glimrende eksemplar, der var disket op med. Detaljer som disse gjorde opholdet helt unikt.

Den tilhørende private strand for foden af hotellet var...

...ikke mulig at opholde sig på mere end en god times tid med 43 gr. i skyggen. Hjalp ikke meget at hoppe i vandet (34 gr). Dagen efter blev luften fire grader varmere!

Men til gengæld kan du få stranden nærmest for dig selv.

Poolområdet er helt suverænt og lagde beslag på tre af vores 24 timer.
Skønt at sidde med sin Pina Colada i vandkanten og "læne sig op af" byens vartegn.

Solnedgangen ved Burj Al Arab er spektakulær. Foregår kun en enkelt
gang i døgnet, men det skal de innovative arabere sikkert nok få lavet om på ;-)

En nærmest meditativ stemning og oplevelse.
For sjældent, at man giver sig selv lov at slutte dagen på så smuk vis.

Squis it, buddy!!!!

Burj Al Arab kostede over 3 milliarder kroner at bygge,
og hotellet er tegnet af den britiske arkitekt Tom Wright.

Fundamentet for hotellet er en kunstigt anlagt ø, der ligger 280 meter fra fastlandet.

Herligt at se "mands-kjoler" i deres oprindelige miljø istedet for på Nørrebro.

Omklædt og klar til middagen, hvor en gylden elevator...

...kørte os ned til en anden gylden elevator, der igen kørte os ned til
undervandsrestauranten, Al Mahara, hvor vi havde reserveret bord til kl. 20.00.

Disse to harper kunne lige akkurat overdøve min knurrende mave.

Det kolossale akvarium havde både hajer og napoleonsfisk.
Bestil bord ved at klikke HER.

Sheik Jensen i behagelige omgivelser efter en overdådig middag.

Hvis du tror, at det er ren gemmeleg bag slør og klædedragter i
byens natteliv, så kan du godt tro om igen. Det var ganske vestlige forhold.

Ski Dubai er et MUST SEE, hvis du besøger byen. Attraktionen viser deres evne til at skabe autentiske oplevelser i et uautentisk miljø = En skibakke midt i ørkenen!

Fulde af drengerøvsforventninger sprang vi familien Burka over i køen...

...og fik i en fart både skitøj, støvler og brædder på.

På vej op med den første af de to stolelifter.
Fornemmelsen af at være på skiferie rammer de skræmmende godt.

Traskede rundt i 47 grader udenfor og øjeblikket efter stod vi på ski i frostgrader.

Vi blev nød til at købe både handsker og halstørklæder.
Det var simpelthen for koldt at stå ned ad den 400 meter lange løjpe uden.

Alpehytten i "terrænet" serverer varm kakao til dem, der er gået kolde :-)

Ungerne kan blive passet på skiløjpen, mens far og mor shopper.
Glostrup Centret skulle efter sigende have en pendant klar til årtusindskiftet.

Skiløjpen ligger i forbindelse med Mall of the Emirates og
stod klar i slutningen af 2005. Du kan læse mere om Ski Dubai HER.

Som du kan se på striben af billeder, så har vi bestemt ikke kedet os i Dubai City. Generelt fremstår Dubai dog ufærdig med byggekraner overalt, men ingen tvivl om at byen blot bliver mere og mere underholdende at besøge.