INFO OM mange flere

101) ​Lufte geparder (Zambia)

Min glæde på billedet fortæller vist ret tydeligt, hvor uforglemmelig en oplevelse det er at komme helt tæt på de knurrende geparder i Zambia.

Efter at have gået en tur med landjordens hurtigste dyr gav jeg den et kram, og den kvitterede med at slikke mig på kinden med sin rovdyrstunge.

Den oplevelsesrige dag fortsatte sammen med en løveflok, som vi luftede og legede med. En dag jeg aldrig glemmer!

Prøv at klikke HER med 120 km/t.

102)​ Skorpion på værelset (Nicaragua)

Efter en længere bustur ankom vi klokken tre om natten til hovedstaden, Managua, og valgte at tage det første - og i dette tilfælde værste - sted at overnatte.

Værelset var fyldt med spindelvæv, myg, myrer, mus, edderkopper og meget andet brune mennesker spiser. Det var alt sammen fint nok. Lige indtil en skorpion kravlede på en bjælke lige over mit hoved!

Vækkede omgående Krølle, og vi tilbragte resten af natten på busstationen. Bestyrerens kommentar var: "The kids play with them in the fields"...ja, ja...og man får AIDS af at bruge kondom!!!

Klik HER og se vores to billeder fra Nicaragua.

103) Annas skulder! (Australien)

Vi tog til det Olympiske anlæg i Sydney og fandt ved ankomsten ud af, at tennissportens prinsesse var i gang med en opvarmningsturnering forud for Australian Open i Melbourne.

Billedet til højre er taget sekundet før vores FYSISKE møde. Krølles eneste kommentar, da han så det ske var: "Jeg så det ikke..."

Jeg ved imidlertid, at der var en unik kemi imellem Anna Kournikova og jeg, og at hun efterfølgende blot forsøgte at gøre mig jaloux med Enrique. Jeg spiller her mange år efter fortsat kostbar i vores forhold.

Klik HER og læs om oplevelserne Down Under.

104) En gal massemorder som nabo (USA)

Alle veje til vores hotel var spærret af, snigskytter lå placeret på de andre tage i nærheden og nyhedshelikopterne hang i luften.

Miami Vice tog ingen chancer, da de skulle anholde en morder med adskillige ofre på samvittigheden, der havde indlogeret sig på vores hotel.

Historien fyldte godt i medierne samme aften, hvor vi fandt ud af, at der var en dusør på 10.000$. Havde selv lagt ham i benlås, hvis jeg havde vidst det - tro på det eller KLIK.

105)​ EM-kvartfinale i fodbold (Schweiz)

Mit forhold til hollænderne bliver aldrig det samme igen. En orange menneskebølge (150.000) skyllede ind over Basel og fyrede en helt utrolig fest af i de små hyggelige gader.

Russerne overtog dog fuldstændig styringen på grønsværen og sikrede sig semifinalepladsen med en 3-1 sejr efter forlænget spilletid.

Indkast, straffe og KLIK.

106) ​Luftens helte over Seattle (USA)

Mit livs flyvetur foregik langs den amerikanske vestkyst i en lille rød maskine fra 1942 med plads til piloten og to passagerer lige foran ham.

Vi iklædte os voldsomt seje læderjakker, klassiske pilotbriller og huer, der fik os til at ligne et par retarderede stakler.

At mærke den kolde luft i kinderne og enhver bevægelse i den sprælske blikkasse var helt suverænt - Hvis man ka li' at flyve!

Flyv ikke højere end vingerne bær'...og KLIK.

107) Spaghetti med kakerlak (Mexico)

At finde et skadedyr i sin aftensmad er simpelthen for klamt, og vi var da også lettere chokerede over det uhumske fund.

Vi havde delt portionen midt over, og Jensen fik lov at starte med at spise sin halvdel, da han vandt i "sten-saks-papir". Sjældent har jeg været så tilfreds med at tabe!

Læs mere om Mexico og kakerlakker HER.

108)​ Mødet med Michael Jackson (USA)

Blot 20 minutters kørsel fra Dannevang i Californien boede The King of Pop på sit landsted, Neverland.

Vi kørte forbi stedet og fandt ud af, at han faktisk var på vej retur fra et retsmøde i Santa Monica i en af de famøse sager mod ham om pædofili.

Klik HER og læs historien om det uforglemmelige håndtryk.

109) Roooomaniacs for en nat (Rumænien)

I denne del af Rumænien kan du glemme alt om triste børnehjem, kommunismens armod og Ceausescus tragiske tyranni.

Trænger du til at få festet godt og grundigt igennem, så gå amok med de lokale i Timisoara til den lyse morgen på deres fortryllende discoteker.

Vi blev i den grad positivt overrumblet og kun tømmermændene var værre end ventet.

Bemærk, hvor lange arme Peter har og KLIK.

110)​ Baseball i Guds eget land (USA)

Nationalsporten i USA skal TOPLEVES, hvis du ellers er på visit mens sæsonen er i gang og har en smule interesse for sport.

Reglerne behøver du ikke at bekymre dig om. Dem fanger du i løbet af kampen eller er lykkeligt underholdt uden at vide af dem.

Vi havde vores baseball-premiere i Seattle, hvor hjemmeholdet sejrede i en tæt dyst.

Hit, KLIK and run!

111) Krigere og fredsduer (Kosovo)

Man er ikke i tvivl om, at situationen fortsat er anspændt i området med det antal soldater, der konstant er indenfor synsvidde.

I februar 2008 proklamerede provinsen sin selvstændighed, men langt de fleste lande i verden mangler fortsat at anerkende Kosovo - dog ikke Danmark.

På med den skudsikre vest og tag med til et brændpunkt ved at klikke HER.

112) På grænsen til hysteri (Makedonien)

Bryske, arrogante og selvhøjtidelige mennesker i uniform har man efterhånden mødt mange af, men grænsevagterne i Makedonien slår dem alle.

Samtlige effekter skulle ud af bilen, instrumentbrættet blev brudt op med en skruetrækker og det hele endte med, at vi alligevel blev afvist og sendt retur til Bulgarien.

KLIK for at læse mere om, hvordan vi dagen efter tog lige lovlig kreative metoder i brug i endnu et forsøg på at forcere grænsen.

113) U2 på Wembley (England)

Koncerten med et af de største bands i verdenshistorien på den britiske nationalarena havner heller aldrig i Glemmebogen.

Deres voldsomme hitkatalog kombineret med et genialt 360 graders scene- og lysshow bragte de 88.000 tilskuere i komplet ekstase.

Eneste bekymring er, om man nogensinde kommer til at opleve en koncert på det niveau igen?

Bono, The Edge og KLIK.

114) Home of the Coke (USA)

Ofte har man som rejsende følt, at man ikke kunne komme længere væk fra sin hjemstavn - for øjeblikket efter at se et reklameskilt for Coca-Cola.

De sælger over en milliard enheder af deres tandsyrende produkter hver dag, og det er en læskende TOPLEVELSE at besøge hovedkvarteret i Atlanta, Georgia.

Have a KLIK and a smile.

115) En halv hund med det hele (Kina)

Det vrimler med våde hundeøjne på det kinesiske kødmarked i Chengdu, og deres skæbne i denne del af verden er ganske ubarmhjertig.

Den ene vovse efter den anden slagtes og koges lige foran burene med endnu flere gøende stakler, der blot venter på at blive ramt af den næste blodspruttende økse.

KLIK - men send ikke linket til Poul Thomsen!

116)​ 90.000 til avanceret rundbold (Australien)

På Boxing Day (26. december) foregår en sportslig folkefest i Australien, hvor cricketlandsholdet spiller for fulde huse på Melbourne Cricket Ground.

At vi intet anede om reglerne med Wickets, Overs og Not Outs gjorde ikke oplevelsen mindre. Kampens klimaks var intet mindre end historisk, da superstjernen, Shane Warne, lavede sin Test Wicket nummer 700.

Hurra, tillykke og KLIK.

117)​ G'day, Steve! (Indonesien)

Mødet med Krokodille Steve i 2001 på Sari Club er skæbnesvangert at tænke tilbage på.

Få måneder efter, at dette billede blev taget, bombede terrorister det balinesiske discotek og hundredvis af backpackere brændte ihjel.

I 2007 stak en pilrokke Steve i hjertet under en filmoptagelse, hvilket han desværre ikke overlevede.

Er vist ikke meget andet at tilføje end KLIK.

118) ​Fredagsbøn i Kairo (Egypten)

Overalt i den skrydende egyptiske hovedstad mødte vi en helt utrolig gæstfrihed, hvilket var en sund TOPLEVELSE at få i disse tider, hvor de religiøse grøfter graves dybere og dybere.

Selv til Fredagsbønnen på Citadellet var der lutter smil og interesse - ikke mindst fordi vi intetanende havde købt klædedragter, der var til kvinder!

Klik HER, hvis du aldrig har set en mumie.

119)​ Oscar på den røde løber i Hollywood (USA)

De var der ikke alle sammen, så vi måtte "nøjes med" Ophra, Clint Eastwood, Johnny Depp, Leonardo Dicaprio, Antonio Banderas, Usher, Prince, Salma Hayek, Penelope Cruz, Morgan Freeman, Robbin Williams, Orlando Bloom, Jamie Foxx og mange andre.

Fantastisk at følge den glamourøse begivenhed på få meters afstand ved siden af de utallige fotografers linser...klik, klik, KLIK.

120)​ Googleplex i Silicon Valley (USA)

Hovedkontoret for den succesfulde søgemaskine blev i 2007 kåret til verdens bedste arbejdsplads, men det passer naturligvis ikke - intet slår DanaWeb A/S!

Faciliteterne for de mange tusinde medarbejdere er dog overdådige og atmosfæren på stedet er afslappet og uformel på en ganske unik måde.

KLIK og find lidt inspiration til din chef.

121) ​Leopardhajer under parring (Thailand)

Vi havde taget dykkercertikat ved Ao Nang i Thailand og vores første dyk efterfølgende ved de nærliggende Phi Phi øer gav en uforglemmelig og sjælden oplevelse. To leopardhajer lå på sandbunden og holdt fast om hinanden i en mærkværdig parringsleg nærmest i trance.

Oplevelsen blev lykkeligvis optaget på video - ellers ville ingen have troet os. Vildt at se en dykkerinstruktør med over 1.000 dyk i området hoppe og danse på båden af lykke. Vi har aldrig siden set noget så specielt under vand - men håber hver gang.

Klik HER og tag med til Amazing Thailand.

122)​ Barbados (Barbados)

Har stort set været forskånet for uheld og ærgerlige hændelser på mine mange rejser, så antallet af deciderede dårlige minder er forsvindende få.

Ganske paradoksalt fandt den værste oplevelse sted i omgivelser, der mest af alt mindede om Paradis. Mens vi tog billeder ved den smukke strand til højre, så blev der begået indbrud i vores bil få hundrede meter væk.


Havde været så tankeløs at efterlade en rygsæk med blandt andet min dagbog og videooptagelser fra en måneds rundrejse. Selvforskyldt og bittert at miste minder på den måde, og selv mange år efter nager tabet stadig.

Øv, øv, øv og KLIK for at læse om Barbados, der på trods af tyveriet er en smuk Toplevelse.

123) Hvar (Kroatien)

Hver sommer kommer en blanding af backpackere på øhop i Adriaterhavet og rige jetsettere i fashionable lystyachter til øen for at nyde livet i det skønne område og feste til den lyse morgen.


Få en ekstra charmerende TOPLEVELSE ud af dit ophold ved at leje et værelse hos en af de lokale, og sørg for at sejle forbi Den Blå Grotte på en solskinsdag uden for mange tømmermænd.


Se Modra Spilja HER.

124)​ Rafting Tully River (Australien)

Et par timers action på en af Australiens mest livlige floder skal prøves, hvis du er omkring Mission Beach på nordøstkysten.

Vi røg flere gange ud af gummibåden med adskillige blå mærker til følge, men man føler sig ualmindeligt i live. Adrenalinen pumper herligt rundt i kroppen, når man nærmer sig afgrunden uden at kunne se, hvad der venter...

Plask, sjask og KLIK.

125) Nordthailand (Thailand)

Landet er mest berømt for sine vidunderlige strande, men er du mere til trekking og frisk bjergluft, så er området mod nord fortræffeligt at vandre i.

Sørg for, at dit eventyr bliver krydret med bamboo-rafting, elefantridning og overnatning ved et par af de lokale stammer. Så skulle der være garanti for en herlig oplevelse for livet.

Snit en god vandrestok og KLIK.

126) Cesis (Letland)

Mangler du inspiration til en hyggelig destination at spendere en efterårsweekend, så vil Letland og skovene omkring Cesis være et godt bud.

Det tager blot en time at flyve over Østersøen til Riga, og så er det ellers blot at begive sig ud i landskabet med de mange smukke farver.


Klik HER for historien om den danske konge, der boede fornemt på ridderborgen ved Cesis.

127) Bazooka-skydning (Cambodja)

Få kilometer fra Phnom Penh er det muligt at skyde med alverdens våben fra pistoler til kampvogne, hvilket var en storslået oplevelse for tre danske drengerøve.

Vi valgte at teste en AK-47, kaste en håndgranat og affyre en bombastisk panserværnsraket. Rystelserne, rekylet og fornemmelsen i min krop efter affyringen af sidstnævnte glemmer jeg aldrig!

Tag med på slagmarken HER.

128) Cape Reinga (New Zealand)

Der er et utal af udfordringer for dristige sjæle på New Zealand men snyd ikke dig selv for at fylde mund, øjne og ører med sand fra Cape Reingas stejle bakker.

Du slipper ikke for skrammer, hvis de stejleste af dem skal overkommes, men heller ikke for et livslangt minde på den nordlige spids af kiwiernes land.

Sand, klit og KLIK.

129) Kælkebakke på 7 km. (Østrig)

Er du pjattet med at køre på kælk, så er Ischgl det rette sted at tage til i deres snesikre vinterhalvår, hvor de har en af verdens længste ruter til formålet.

Flere af os fik skrammer og blå mærker af den vilde tur fra bjergets top, men det var en super sjov oplevelse under den mørke østrigske aftenhimmel på de oplyste pister.

På med tophue og vanter...og KLIK.

130)​ Ubud vs Denpasar (Indonesien)

Blev skiftet ind i det balinesiske topopgør mellem Ubud og Denpasar (fodbold).

Den ene halvdel af banen var 20 cm. muddersump og meterlangt hø. Hidtil usete kropsfinter blev oplevet og jeg endte med at være dommer i de sidste 10 minutter, da den oprindelige selv ville spille lidt med.

Michel Jürgens, der var på besøg på denne rejse, kunne kort før tid have afgjort kampen, men verdens største chance blev til en endnu større afbrænder.

Klik HER og tag med til Gudernes ø.

131) Lake Taupo (New Zealand)

Den smukke sø på nordøen af New Zealand frister med alt fra ørredfiskeri til faldskærmsudspring, og alle aktiviteter foregår i aldeles pragtfulde omgivelser.


Kiwiernes land fik en helt særlig plads i mit rejsehjerte efter vores syv ugers rundrejse, og Lake Taupo er et område, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du er på New Zealand.

Spring ud, træk i snoren og nyd det frie fald HER.

132) Negril Beach (Jamaica)

Har set et utal af fantastiske solnedgange i mange forskellige naturmæssige sammenhænge, og det er komplet unfair at foretrække den ene frem for den anden.

Alligevel var der noget helt klassisk og forblændende magisk over solnedgangen ved Negril Beach. Farverne var stærke, stemningen afslappet og de inciterende reggaerytmer gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere.

Skynd dig at klikke HER inden solen går helt ned.

133) Marrakech (Marokko)

Et af de mest farverige og sanselige markeder finder du i Marokkos tidligere kongeby, hvor du kan købe alt fra vandpiber til rygestoppiller.

Det er ganske eventyrligt at lade sig fare vild i de snævre gader og pludselig finde sig selv tilbage på den centrale og livlige plads, Djemaa el Fna. Den skal i øvrigt opleves om aftenen, hvor du kan fornøje dig med slangetæmmere, eventyrfortællere og meget andet.

KLIK og læs mere om det bedste af Nordafrika.

134) Statister i TV-serie (Singapore)

Vi blev kontaktet på vores hostel i Singapore og tilbudt 400 kr. for at spille engelske krigsfanger ude i junglen.

Mødte op tidligt næste morgen i studierne for at blive klædt ud og sminket, og vi knoklede hårdt med optagelserne lige til solnedgang med evindelige kommandoer fra den diktatoriske instruktør.

Den foreløbig eneste dag med overskud på rejsebudgettet.

Men vi takkede dog pænt nej, da de ønskede at fortsætte optagelserne med os dagen efter. Vi skulle nå en bus mod Malaysia og havde derfor ikke tid til at blive Bollywoodstjerner ;-)

Klik HER for en uredigeret udgave af S'pore.

135) Roskilde Festival (Danmark)

Du bliver møgbeskidt. Insekterne kappes om at komme ind i dit telt. Der lugter af tis alt for mange steder.

Alligevel bør ingen snyde sig selv for at TOPLEVE den utrolige stemning og de mange internationale bands, der optræder på vores verdenskendte festival.


Knolden var fuld af stygge fordomme før debuten. Det eneste sikre er nu, at Roskilde '09 ikke var min sidste - KLIK.

136) På cykel i Washington DC (USA)

Den amerikanske hovedstad er som skabt til at blive Toplevet fra en jernhest med ganske overkommelige afstande mellem de mange spændende seværdigheder.

Vi havde en helt fantastisk dag med strålende solskin og nåede blandt andet forbi Det Hvide Hus, Capitol Hill, Lincoln Memorial og Washington Monumentet.

Altid skønt, når det at få oplevelser kan kombineres med at få rørt kroppen. Ren eliksir for både krop og sjæl.

På med cykelhjelmen, frem med bykortet og KLIK.

137)​ San Marino (San Marino)

Miniputlandet syd for Venedig er "omgrænset" af Italien og er en af verdens ældste republikker med en forfatning tilbage fra året 1263.

Uagtet sin ringe størrelse, der er 700 gange mindre end Danmark, så kan landet prale med nogle helt overdådige udsigter. Sæt dig på en af de tre højborge, og du vil sande hvorfor bjergTOPlevelsen er at finde på denne liste.

KLIK for at se et eventyrlig smukt skydække.

138) Cliffs of Moher (Irland)

Hvis du holder af rå naturlandskaber, så vil du blive svært begejstret for at komme en tur til den irske Atlanterhavskyst, hvor de 200 meter høje Moher-klipper danner et imponerende forsvarsværn.

Over en million turister valfarter til området hvert år, så regn ikke med at have det hele for dig selv. Men det bliver udsigten nu ikke mindre storslået af.

Klik HER for at læse mere om den grønne ø.

139) Bledsøen med Bledøen (Slovenien)

Der findes mange rejseperler rundt omkring i vores store verden, som ikke får den store omtale og opmærksomhed.

En sådan rejseperle er Bledsøen i Juliske Alper, der ligger i så romantiske omgivelser, at destinationen er en bryllupsrejse værdig. Midt i Bledsøen ligger Bledøen, der er den eneste naturligt skabte ø i Slovenien.

Læg hertil, at Slovenien både er tæt på Danmark og billigt at rejse rundt i. To faktorer, der burde få endnu flere danskere til at holde ferie i det smukke land, der tidligere var en del af Jugoslavien.

Tag med til Slovenien HER.

140) Kazbegibjerget (Georgien)

Hvis du spørger rundt om frokostbordet på din arbejdsplads, hvor mange der har oplevet Kazbegibjerget i Georgien, så skal du nok ikke forvente at se en skov af hænder.

Lad det faktum være din inspiration til at besøge et uberørt og underturistet land, hvor du utvivlsomt vil få både pragtfulde minder og billeder med dig hjem.

Tag op til Tsminda Sameba kirken i 2.200 meters højde fra morgenstunden og få en fredfyldt start dagen sammen med de lokale munke.

KLIK og se vores vanvittige fårehuer.

141) Raffles Hotel (Singapore)

Der findes masser af luksushoteller rundt omkring i verden, men der findes få med den stil og historie, som Raffles Hotel fra 1887 kan prale af.

Få har råd til at bo på hotellet, men de fleste har råd til at besøge dets historiske museum og ikke mindst baren, hvor Singapore Sling drinken blev opfundet for over 100 år siden.

Gennem tiderne har stjerner som Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor og Beyoncé tjekket ind på Singapores fornemmeste hotel. Med lidt held i Lotto, så kan du gøre det samme.

Du kan også nøjes med bare at klikke HER.

142) War Remnants Museum (Vietnam)

Intet andet museum har gjort så stort et indtryk på mig, som krigsmuseet i Ho Chi Minh City, hvor der ikke er håndhævet nogen former for censur i fortællingen om grusomhederne under Vietnamkrigen.

At se billeder af amerikanske soldater, der stolt har taget opstilling med afhuggede hoveder fra vietnamesiske krigsofre, siger alt om, hvor afstumpede mennesker kan blive af at deltage i så brutale kampe.

Udstillingen er lærerig og frastødende på samme tid. Men den er først og fremmest vigtig at opleve i forståelsen af, hvad det vietnamesiske folk har været igennem.

Send en fredsdue mod himlen og KLIK.

143) Nevis Highwire Bungy (New Zealand)

Af alle de udfordringer, som jeg har kastet mig ud i på rejserne, så er elastikspring uden sammenligning den, som jeg har været mest rædselsslagen ved.

Det er ekstremt grænseoverskridende blot at kaste sig mod jorden på den måde, og at Nevis-platformen i de sydlige alper på New Zealand er verdens tredje højeste, hjalp absolut ikke på det.

Forløsningen og lettelsen efter springet var enorm, og jeg lovede mig selv aldrig at gøre det igen med mindre, at jeg kom forbi en platform, der var højere end de 134 meter. Det skete allerede få år efter i Sydafrika...gisp!

KLIK og tag med til elastikspringets moderland.

144) En sø fuld af gopler (Palau)

En 12.000 år gammel ferskvandssø med millioner af gopler på en ø i Stillehavet er kort beskrevet et virkelig sært naturfænomen.

De geleagtige skabninger er ganske ufarlige, så det er bare at kaste sig ud på det dybe vand med sin snorkelmaske og svømme om kap med dem.

Palau har fantastiske strande og eminent dykning, men du må ikke forlade området uden at besøge søen, der næsten er for sær til at være sand.


Tag med til Jelly Fish Lake HER.

145) Fodring af krokodiller (Australien)

Down Under kan du få en helt særlig oplevelse med et af verdens mest primitive og frygtindgydende rovdyr.

Almindeligvis ligger krokodiller på lur i vandskorpen eller på en flodbred uden at gøre meget væsen af sig, men i det nordlige Australien er der noget mere action. Her springer de kødglade krokodiller højt til vejrs for at få fat i godbidderne, som bådens skipper har medbragt.

Klik HER for et kig ned i det store gab.

146)​ Buenos Aires (Argentina)

På det nærmeste en europæisk storby i Sydamerika med parisisk elegance, stil og temperament.

Sæt dig på en af Buenos Aires romantiske caféer og nyd de lidenskabelige tangodansere, mens en himmelsk steak fylder det meste af din tallerken.


Den argentinske hovedstad er virkelig som ingen anden by på kontinentet.

KLIK og længe leve Diego Maradona!

147) Punta del Este (Uruguay)

Det lille sydamerikanske land, der ligger klemt inde mellem mægtige Argentina og Brasilien, har den ene kilometer efter den anden med skønne strande.

Mest populær er Punta del Este, som du bør besøge mellem december og februar, hvor livet leves for fuld udblæsning.

Mon uruguayerne har glemt 8. juni 1986 i Mexico? "Og så skyder han...Nej, han venter!"...klik HER.

148) Petronas Twin Towers (Malaysia)

Verdens højeste tvillingetårne måler 452 meter og troner majestætisk i centrum af pulserende Kuala Lumpur.

Efter mine begreber er det dog rettere de arkitektoniske linjer i det 88 etager høje byggeri, der i den grad imponerer.

Virkelig betagende TOPLEVELSE at stille sig for foden af tårnene, læne nakken tilbage og bare nyde synet af det, der er kategoriseret som den største bygning i verden målt efter byggevolumen.

Malayerne kan være stolte af nationens vartegn. KLIK.

149) Samaná bugten (Dominikanske Republik)

Samaná bugten er et lækkert feriemål med pragtfulde resorts og blændende strande. Men hovedattraktionen er de mange legesyge pukkelhvaler, der plasker rundt i det tropiske hav.

Op imod 1.500 pukkelhvaler trækker ind i bugten for at yngle mellem januar og marts måned, og det er et af de bedste steder jeg nogensinde har set hvaler.

Så er du fan af store havpattedyr, så pak din kikkert og sæt kursen mod den nordlige side af Den Dominikanske Republik.

Men før du gør det, så KLIK.

150)​ Lesotho (Lesotho)

Er du til eventyr på hesteryg, så pak sadeltaskerne og drag til dette lille afrikanske kongerige, hvor tiden synes at være gået helt i stå.

Eneste naboland er Sydafrika, der fuldstændig omkranser Lesotho, og landets laveste punkt er 1.400 meter over havet. En eksotisk fornemmelse at ride rundt i det bjergrige landskab og hilse på stammefolk i deres runde lerhytter.

Hyp, hyp og KLIK.

151)​ Taipei 101 (Taiwan)

En af de mest imponerende bygninger i verden står i Taiwans hovedstad, hvor arkitektens inspiration har været noget så simpelt som en bambusstok.

Taipei 101, som den 508 meter høje bygning hedder, stod færdig i 2004 og bar frem til 2009 prædikatet "Verdens Højeste Bygning". En titel, der blev overtaget af Burj Khalifa i Dubai.

KLIK og tag en af de 61 elevatorer op til toppen.

152)​ Taroko-kløften (Taiwan)

Få timers bilkørsel fra Taipei ligger Taroko nationalparken, hvor du kan gå, cykle eller køre dig en uforglemmelig tur i det barske og frodige klippeterræn, der rejser sig op i tre kilometers højde.

Det er både en smuk og dramatisk oplevelse, og selv om der er stejle strækninger på ruten, så er der også rigeligt med pauser, da landskabets skønhed tvinger dig til at træde på bremsen. Men husk cykelhjelmen, da flere turister gennem årene er blevet dræbt af nedfaldne sted

Taiwan er under kinesisk herredømme og ikke anerkendt blandt verdens 193 selvstændige FN-lande, men det er bestemt værd at lægge vejen forbi alligevel.

Pump luft i dækkene og klik HER.

153)​ Antelope Canyon (USA)

En af de mest imponerende kløfter i verden findes i Arizonas forblæste landskab, hvor vandet gennem tiden har finslebet siderne, så Antelope Canyon i dag fremstår som et af naturens ypperligste kunstværker.

De mange formationer opleves bedst midt på dagen, hvor solen står højest på himlen og skaber de mest utrolige mønstre og farvespil. Regn i øvrigt ikke med at få stedet for dig selv, da det er et populært sted for fotografer og filmfolk.

Et godt råd er at huske solbriller, da det ofte fyger med sandkorn gennem kløften. Et andet godt råd er at tjekke vejrudsigten og melde afbud til guiden, hvis der loves kraftig regn. Kløften er flere gange er blevet oversvømmet og i 1997 druknede 11 turister på tragisk vis.

Tryk HER for at komme med til Navajo indianernes smukkeste gemmested.

154)​ Horseshoe Bend (USA)

Colorado River løber flere tusinde kilometer gennem den barske natur i både USA og Mexico og har gennem millioner af år dannet mange spektakulære formationer i landskabet.

Et af de smukkeste og mest berømte steder på den lange strækning er Horseshoe Bend, der til dato er det sejeste hårnålesving, jeg nogensinde har set.

Tryk HER og kravl med helt ud til kanten for at kigge de 300 meter ned på det irgrønne vandspejl.

155) Hanoi (Vietnam)

Af alle asiatiske storbyer er Hanoi i nordvietnam den mest charmerende at opholde sig i med hyggelige parker, brede boulevarder og stemningsfulde pladser.

Lad dig opsluge af indtryk på et af byens markeder eller sæt dig på et gadehjørne, hvor det menneskelige mylder vil give masser af smil på læben og en øm foto-pegefinger.

Den vietnamesiske hovedstad har masser af attraktioner, hvor Frihedsmuseet og Ho Chi Minhs mausoleum ikke bør springes over.

Læs om både forretning og fornøjelse i Hanoi HER.

156)​ Mount Fuji (Japan)

Lige siden oldtiden har den sneklædte stratovulkan været et religiøst samlingspunkt for de høflige japanere, og på en klar dag kan den ses fra Tokyo, der ligger godt 100 km. væk.

Mount Fuji er landets højeste bjerg med knap 3.800 meter og er hvert år et populært udflugtsmål for millioner af turister. Omkring 100.000 af dem vælger at vandre hele vejen til toppen, hvilket kan gøres på omkring 10 timer.

En tur til Japan er ikke fuldendt uden at besøge landets majestætiske ikon, og du kan tage en smutvej HER.

157)​ Stonehenge (England)

Arkæologer og videnskabsfolk klør sig fortsat i nakken, når de bliver spurgt, hvordan de op til 45 tons tunge sten er blevet placeret i en nydelig cirkel på den vindblæste slette i det sydvestlige England.

Der er bred enighed om, at stenene er placeret for mellem 4.000 og 4.500 år siden, men derfra er der ikke enighed om ret meget andet, når det handler om tilblivelsen og anvendelsen af Stonehenge.

KLIK for at danne din egen mening, om Stonehenge mon er en avanceret solkalender eller et værk skabt af rumvæsner.

158)​ Champions League Finalen (England)

En fodbolddrøm gik i opfyldelse den 28. maj 2011, hvor Michel og jeg stod foran Wembley Stadium i London med billetter i baglommen til verdens vigtigste kamp for klubhold.

Finalen var et opgør mellem Manchester United og Barcelona, hvor sidstnævnte rendte med pokalen efter en fortjent sejr på 3-1. Sir Alex Ferguson udtalte efter kampen, at han aldrig i sin karriere havde mødt så stærk en modstander. Quite a statement from that gentleman!

For mit vedkommende var kampen uden sammenligning det bedste tekniske fodbold og den mest helstøbte holdpræstation jeg nogensinde har set live.

Messi, Xavi, Iniesta og KLIK.

159)​ Crane Beach (Barbados)

Barbados er verdensberømt for at være landet, hvor Rihanna trådte sine barnesko, og så har øen nogle helt vidunderlige strande.


De har faktisk så mange, at det er svært at udvælge en enkelt favorit, men skal jeg alligevel gøre det, så bliver det Crane Beach på den sydøstlige side af øen.

En rendyrket paradis med det hvideste pulversand og et azurblåt hav, så man må pudse sine solbriller en ekstra gang for at tro det.

På med klipklapper og badeshorts - og KLIK.

160)​ Les Pitons (St. Lucia)

Den lille ø i Caribien er kendt for sine to mageløse vulkantoppe, Les Pitons.

Du er sikkert kommet til St. Lucia for at slide på liggestolene, men det kan godt anbefales at bruge de fire timer på at bestige den højeste af dem. Du kan også prøve at slå den lokale rekord på 58 minutter.

Anstrengelserne belønnes af en utrolig udsigt over øen over det caribiske hav. Ganske forståeligt, at området er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

På med de svedtransporterende badebukser og klik HER.

161)​ Demilitariserede Zone (Sydkorea)

På den 38. breddegrad af den koreanske halvø findes en af de mest berygtede og anspændte grænseovergange mellem to nabolande. Grænsen blev fastlagt i 1953 efter Koreakrigen, men formelt er de to lande fortsat i krig.

De sydkoreanske grænsevagter bærer solbriller for at undgå øjenkontakt med de nordkoreanske ditto, da det vil kunne skabe unødige provokationer.

Udover at komme helt ind i "anspændthedens centrum", så er det også muligt at få et frit syn ind i Nordkorea fra det nærliggende Dora-bjerg.

Tag med til et ulmende brændpunkt HER.

162)​ Ferrari World (Abu Dhabi)

Folkesporten i Dubai er at slå alle tænkelige verdensrekorder, men i naboemiratet stiller de også af og til op i den disciplin.

Abu Dhabi har skabt verdens største indendørs forlystelsespark, hvor du kan sætte dig til rette i verdens hurtigste rutsjebane. Den suser af sted med 240 km/t, og det føltes nærmest som om, at kroppen var ved at blive skilt ad.

Spænd sikkerhedsbæltet til det siger KLIK, og hold godt fast de næste 2,2 kilometer af dit liv.

163) ​Exuma Islands (Bahamas)

B-A-H-A-M-A-S ikke bare lyder lækkert. Det er lækkert!

Exuma er en del af den berømte øgruppe, som du kan komme til på en times tid ved at tage en speedbåd fra hovedstaden Nassau.

Udover at springe rundt og lege Lotto-millionær på de helt uimodståelige strande, så kan du fodre vilde citronhajer og tæmme drue-gnaskende leguaner i vandkanten.

På med dine sejeste speedos og KLIK.

164) Microlight (Zambia)

At sidde i et dragefly i flere hundrede meters højde og kigge direkte ned i gabet på det buldrende Victoria vandfald er en Toplevelse, som du aldrig vil glemme.

Udover at se verdens mest fantastiske vandfald fra luften, så fungerer turen også som en minisafari, hvor vi blandt andet så elefanter og krokodiller.

KLIK for at starte propellen.

165)​ Perhentian Islands (Malaysia)

Er du glad for at feriere på de thailandske øer, så tag i stedet et smut til disse to malaysiske perler, der har de samme smukke strande men langt færre turister.

Drømmer du om at snorkle med skildpadder eller plaske rundt blandt farvestrålende fisk ved flotte koraller, så bliver du bestemt ikke skuffet ved Kecil og Besar. Dykningen er noget af det bedste i Asien.

Klik HER - og vær opmærksom på, at sæsonen går fra april til oktober.

166) Stingray City (Antigua)

På det åbne hav ved den caribiske ø Antigua kan du få dit livs Toplevelse med store flokke af forvoksede fladfisk.

Det mest fantastiske er, at pilrokkerne er ekstremt kælne og gerne ligger i din favn i adskillige minutter. Og har du et par blæksprutter med i lommen af dine badebukser, så bliver de sikkert lidt længere.

Der er så mange pilrokker omkring dig, at du bliver instrueret i at tage "stingray steps" på sandbunden, så du ikke risikerer at træde på dem.

Klik HER for at læse mere om en attraktion, der giver en alt andet end flad fornemmelse.

167) Brimstone Hill fortet (St. Kitts)

På St. Kitts er der kræs for de historisk interesserede, da den lille caribiske ø har et af de mest velbevarede fæstningsanlæg på hele det nordamerikanske kontinent.

Utallige slaver puklede i 100 år fra 1690 til 1790 for at bygge det imponerende militære anlæg, som gennem tiden har haft både det britiske og franske flag svajende på sin top.

Hvis du er mere vild med nutiden og fremtiden end fortiden, så skal du besøge Brimstone Hill fortet alene for at nyde den fabelagtige udsigt i de 240 meters højde.

Krudt, kugler, kanoner og KLIK.

168) Rafting på Zambezi (Zimbabwe)

Hvis du er til tempo, spænding og udfordringer i naturens vold, så spænd hjelmen, fat en pagaj og hop i en gummibåd på en af Afrikas vildeste floder.


Zambezi River er flere tusinde kilometer lang og løber gennem seks forskellige lande på kontinentet. Vi nøjedes dog med at kæmpe mod de brusende kræfter i et par timer, hvor vi blev forkælet med noget af det bedste rafting, jeg har prøvet.

Der var masser af fart og udfordrende fald på floden, og så giver det lidt ekstra spænding, når der ligger krokodiller og holder øje på flodbredden.

Haps, gnask og KLIK.

169) Mykines (Færøerne)

Den vestligste af Færøerne kaldes populært for Fugleøen, og det er da også et af de steder i verden, hvor jeg er blevet mest imponeret over de vingebaskende væsner.

Himlen er fuld af de nuttede søpapegøjer, der over sommeren graver huler til deres unger og hygger med dem på de stejle skrænter.

Mykines er ligeledes et paradis for trekkere, der vil kunne bruge mange dage i de storslåede omgivelser, hvor end ikke den megen regn på Færøerne kan skjule skønheden.

KLIK for at se en færing, der flamberer en sule.

170) Coatepeque (El Salvador)

Sammenlignet med nabolandene, så kommer der ikke særlig mange turister til El Salvador. Det betyder, at du kan nyde en af verdens smukkeste vulkansøer uden at blive spurgt, om du vil købe en hjemmeskåret blokfløjte eller en T-shirt med Che.

Desværre var området plaget af morgentåge, da vi var der. Men ellers kan oplevelsen krydres med at bestige Santa Ana, der er en af de mange vulkaner, der omkranser søen.

På med badeshorts, vandrestøvler og KLIK.

171) Roatán (Honduras)

Denne honduranske tropeø byder på rigtig gode muligheder for at få en stak herlige feriebilleder med hjem.

Der er lækre strande, et eksotisk dyreliv og virkelig god dykning ved verdens næststørste koralrev. Herudover er det et sikkert rejsemål sammenlignet med fastlandet, der er hårdt plaget af kriminalitet.

Eneste minus ved Roatán er de forbistrede sandfluer, så medbring det skrappeste præparat på markedet, hvis du vil holde din krop fri for kløende knopper.

Mød den friske fyr på billedet ved at trykke HER.

172) Næseaber (Brunei)

Hvis du vil nå at opleve en af klodens mest nuttede væsner i sine naturlige omgivelser, så skal du ikke vente alt for længe med at bestille en flybillet til Borneo.

Der findes kun omkring 6.000 næseaber tilbage, og antallet daler desværre med 10 % årligt, da deres levesteder konstant mindskes.

Det er kun han-næseaben, der har den vanvittige store tud, der kan blive over 20 centimeter lang. Næsen kan blandt andet bruges til at imponere hunnerne med gevaldige truttelyde.

Tag med ud i mangrovesumpen og hils på næseaberne HER.

173) Søkøernes legeplads (Østtimor)

Hvis du spørger i din omgangskreds, så er der sandsynligvis ikke nogen, der har sat deres ben på Østtimor, der er et af de lande i verden, der tager imod færrest turister.

Østtimor blev selvstændigt i 2002 efter 25 års blodig besættelse af indoneserne, hvor en tredjedel af befolkningen menes at være blevet dræbt. Det vil uden tvivl tage mange år før det forarmede land er i en forfatning, der vil tiltrække turister.

Med andre ord, så kan du få de fine strande helt for dig selv og måske være heldig at se en søko på din snorkeltur, da de er vilde med områdets megen søgræs.

Jeg fandt desværre ikke en søko, men KLIK bare alligevel.

174) Udriggerkano i troperne (Comorerne)

Comorerne er en lille muslimsk østat ikke langt fra den afrikanske østkyst, hvor livet går sin stille gang på et geografisk areal, der er 20 gange mindre end Danmark.

Jeg lånte en klassisk udriggerkano af en venlig fisker, der var færdig med at hive dagens fangst ombord. Det stabile fartøj har vores forfædre krydset verdenshavene med, men jeg nøjedes med at padle langs kysten og udforske det vulkaniserede landskab.

KLIK dig indenbords og fornem følelsen af frihed i en afsides krog af verden.

175) Legesyge lemurer (Madagaskar)

På verdens fjerde største ø er der rigtig mange vidunderlige oplevelser at hente, og en af dem er at komme tæt på den frække halvabe, lemuren.

Der findes over 50 forskellige arter, og de lever typisk i flokke af et lille dusin. Lemurerne vi mødte var meget nysgerrige og tillidsfulde, så tag en mangofrugt med i lommen. Så går der ikke mange minutter før den sidder på din skulder.

Udover lemurerne, så blev vi forkælet med både hvalhajer og havskildpadder ved den nordlige spids af Madagaskar.

Klik HER og se de mange gode billeder fra den fantastiske tur.

176)​ Prag (Tjekkiet)

Millioner af turister strømmer hvert år til den tjekkiske hovedstad for at opleve en af de skønneste og mest charmerende ældre byer i Europa.

Hæng ud i de brostensbelagte gader omkring Stare Mesto og gå en tur over Karlsbroen mod toppen af byens prægtige middelalderborg fra det 9. århundrede.

Østeuropa's svar på Paris har ikke noget Eiffeltårn, men til gengæld har byen et prisniveau langt under det franske.

Læs HER om det mest øldrikkende folk i verden med en om muligt endnu mere stolt ølkultur end den danske.

177) Etosha National Park (Namibia)

I den nordlige del af det betagende afrikanske land ligger storslåede Etosha National Park, der er på størrelse med Jylland.

Parken er en af de absolut bedste steder at tage på safari på hele kontinentet, og der er garanti for at se en utrolig variation af dyreliv. Vi så eksempelvis landjordens hurtigste dyr, tungeste dyr og højeste dyr på blot få timer.

Herudover er det en særlig oplevelse at se den berømte og barske saltslette, der også ligger i parken. Den er så mægtig, at den kan ses fra rummet.

Find dit dyreleksikon frem og klik HER.

178) Himba folket (Namibia)

Jeg har besøgt en række stammefolk rundt omkring i verden, men ingen har været så særprægede og utrolige at møde som Himba-folket.

De bor i primitive lerhytter i et bjergrigt område og særligt kvinderne med deres karakteristiske mudderfletninger, utallige smykker og bare bryster er uforglemmelige.

Det strider mod deres tro at vaske sig i vand, så de tager i stedet "bad i røg", hvilket deres udsendte kunne konstatere ikke virker helt så effektivt som Head & Shoulders.

Kom med til en meget fremmed og spændende kultur i Namibia ved at trykke HER.

179) Verdens største sælkoloni (Namibia)

På Skeletkysten ved Cape Cross findes en af verdens største sælkolonier med en population på over en kvart million. Der er sæler så langt øjet rækker, og larmen fra de brølende dyr er øredøvende.

Larmen er dog intet sammenlignet med stanken fra sælernes efterladenskaber, som du har glæde af frem til dit næste brusebad. Dunsten hænger i hud og hår og er lige til at kaste op over.

Men synet af den enorme sælkoloni er fantastisk, så hold dig blot for næsen og KLIK.

180)​ Lake Ohrid (Makedonien)

Kæphesten for den makedonske turistminister er den vældige sø i den sydvestlige del af landet, som ligeledes grænser op til Albanien.

Søen er en af de dybeste og ældste i Europa og erklæret bevaringsværdig af UNESCO, men lokker også tusindvis af turister til med en charmerende by og et celebert natteliv.

Har du forvildet dig til denne udkant af Europa, så brug mindst et par dage ved Lake Ohrid.

En hilsen og et KLIK til søens folk!

181) U Bein (Myanmar)

Der findes mange ekstraordinære steder at opleve universets brændende ildkugle forsvinde i horisonten, og verdens længste teaktræsbro ved Mandalay hører bestemt til i den kategori.

Det er virkelig et særligt skue, når de mange travle mennesker forvandler sig til et mylder af mørke silhouetter foran solnedgangen. Scenariet opleves bedst fra en jolle på søen.

U Bein er hele 1.200 meter fra ende til anden, og det imponerende bygningsværk holdes oppe af over 1.000 stolper. Broen tog et par år at bygge og stod klar til at bringe de første burmesere tørskoet over søen i 1849.

KLIK og "tag med mig til Mandalay...tralalalalala".

182) Schwedagon Pagoda (Myanmar)

I det centrale Yangon findes landets helligste tempel, som tusindvis af munke og nonner valfarter til året rundt for at tilbede Buddha. Ifølge sagnet er otte af hans hår opbevaret inde i helligdomen.

Stupaen i midten er godt 100 meter høj og belagt med det pureste guld og utallige ædelstene. Om aftenen er den oplyst og kan ses fra det meste af byen.

Myanmar er i skrivende stund ikke blevet overrendt af turister endnu, så stemningen ved en attraktion som Schwedagon er fortsat meget oprindelig. Men landet har så meget at byde på, så det desværre nok kun er et spørgsmål om tid før turisterne er i overtal, som det er tilfældet ved Grand Palace i Bangkok.

KLIK og læs mere om, hvordan Siddharta blev til Buddha.

183) Shark Ray Alley (Belize)

Et kvarters sejlads fra Ambergris Caye, som Madonna brugte som inspiration til at skrive "La Isla Bonita", har de lokale fiskere gennem mange år renset deres fangst, hvilket har tiltrukket store flokke af nursehajer og pilerokker.

Man kan således på åbent hav komme helt tæt på de flotte dyr og opleve dem labbe skipperens medbragte blæksprutter i sig. Vores oplevelse fik i øvrigt et ekstra tvist, da en legesyg delfin kom forbi og bidrog til den i forvejen storslåede underholdning.

Belize har det verdensberømte Blue Hole, men de har også rigtig meget andet at opleve. Se selv HER.

184)​ Zipolite (Mexico)

Syd for Acapulco på den mexicanske vestkyst ligger en klassisk hippie-oasen, hvor det handler om at slappe af, lave ingenting, flade ud, dase og meget mere i samme kategori.

Det brusende hav ved den lille badeby er fristende men vær varsom. Strømmen er helt vanvittig og koster liv hver eneste sæson.

På med den bambusflettede solhat og KLIK.

185) Mayaruiner ved Tulum (Mexico)

Mit bedste tip, hvis du tager til Yucatan-halvøen og ser mayaruinerne ved Tulum, er at medbringe badetøj!

Det historiske kompleks ligger helt genialt placeret lige ud til det smukke caribiske hav, og for foden af ruinerne er den fineste palmestrand med kridhvidt pulversand.

Jeg har aldrig tidligere set så charmerende en kombination, hvor en kulturel oplevelse kan afsluttes med en svalende dukkert.

Klik HER og læs mere om destinationen, hvor en kunstskat og en friluftsattraktion går hånd i hånd.

186)​ Pingvin Paraden (Australien)

Summerland Beach er Australiens næstmest besøgte turistattraktion kun overgået af Ayers Rock.

De tusindvis af vraltende pingviner kommer i land ved aftentide og krydser stranden for at komme op til deres mage og unger i de grønne klitter.

Bliv klogere på de vraltende fugle i smoking HER.

187) Chichen Itza (Mexico)

I 2007 blev Chichen Itza valgt som et af verdens syv nye vidundere i en konkurrence på nettet, hvor der blev afgivet flere end 100 millioner stemmer.

Mexicanerne er naturligvis stolte af deres storslåede mayaruiner, der ligger på Yucatán-halvøen i frodige omgivelser.

Hovedtemplet er 30 meter højt med 91 trappetrin til toppen, men selv om det ikke er tilladt at bestige pyramiden, så er Chichen Itza bestemt et besøg værd.

Guacamole, tequila og KLIK.

188) Floddelfiner (Surinam)

Langt den overvejende del af det lille sydamerikanske land er dækket af tropisk regnskov, men turens bedste oplevelse fik vi dog på vandet.

Ved Surinam-flodens munding tog vi med en lille båd ud på det plumrede vand, og der gik ikke mange minutter før den første flok dukkede op og hilste på os.

Delfiner er naturligvis lettere at beundre i klart havvand, men det var rigtig sjovt og anderledes at se dem trives så fint i omgivelser med en så begrænset sigtbarhed.

Læs mere om oplevelsen HER.

189) San Alfonso (Chile)

Glem alt om lige at tage et par raske baner i dette chilenske badebassin, der er over en kilometer langt!

Turisterne har rigeligt med plads til at windsurfe rundt i hotellets absurd pool, og den klassiske bladsamlende mand med riven er erstattet af en båd med et net slæbende efter sig.

Tag med til verdens største svømmepøl HER.

190) Tavanipupu (Salomonøerne)

Det tager sin tid at komme til den sydlige del af Salomonøerne, og der skal skiftes fly en del gange. Men belønningen bliver du ikke snydt for i dette uspolerede tropiske paradis.

Klarest i erindringen står de smukke palmeklædte strande, og den smilende lokalbefolkning. De tog imod os med både nysgerrighed og venlighed, da vi kom padlende til deres landsby i vores kano.

Tavanipupu er ikke verdens ende, men den må bestemt være lige i nærheden - KLIK.

191) Koralklipper (Nauru)

Med under 200 besøgende om året er Nauru verdens mindst turistede land. Men det betyder nu ikke, at der ikke er noget at opleve, hvis du vælger at lægge vejen forbi.

På strandene står der nogle helt utrolige koralklipper, hvor de højeste af dem rager over syv meter i vejret. De står som majestætiske og dekorative kunstværker, som selv den dygtigste skulptør ikke ville kunne hamle op med.

Tryk HER for at læse mere om det kunstneriske naturfænomen i det fjerne Mikronesien.

192) Livet på landevejen (Sao Tomé & Principe)

Den største attraktion på den lille øgruppe ved den centralafrikanske Atlanterhavskyst er en flot keglevulkan på over 600 meter. Men det er nu ikke derfor, jeg vil anbefale dig at rejse til landet.

Nej, det skal du i stedet gøre for at opleve det smilende og charmerende folk, der render rundt i vejkanten med bananklaser på hovedet og bygger deres egne "knallerter"
i træ.

Det var helt eminent underholdning blot at køre stilfærdigt omkring fra den ene hyggelige landsby til den næste og betragte deres liv på landevejen. KLIK og kør med.

193) Point Denis (Gabon)

I afrikansk målestok er Gabon et lille land, men det er trods alt seks gange større end Danmark, og den centralafrikanske republik lokker blandt andet med rigtig lækre strande.

Hele Gabons vestlige side vender ud mod Atlanterhavet, og et af de bedste steder at nyde den friske havbrise er på et hyggeligt resort ved Point Denis - en kort sejltur fra hovedstaden, Libreville.

KLIK og læs mere om landet, der åbenbart ikke er meget for at lukke turister ind og i første omgang gav os afslag på visumansøgningen.

194) Vragdykning (Papua Ny Guinea)

Under 2. Verdenskrig var der mange heftige kampe i Stillehavsregionen mellem japanerne og de allierede styrker, og Papua Ny Guinea gik bestemt ikke ram forbi.

Tusindvis af liv gik tabt, men der blev samtidig skabt et sandt paradis for eftertidens dykkerentusiaster med interesse for at inspicere vrag på havets bund.

Tryk HER og kom med ned til et koraldækket skib og en meget velholdt japansk bombeflyver, hvor det var muligt at sætte sig til rette i cockpittet.

195)​ Ao Nang (Thailand)

Egentlig er det ikke selve Ao Nang, der giver en placering på denne top 100 liste. Det er rettere alle de eminente strande, som man kan sejle ud til fra byen.

Lej en longtail ved Ao Nang og lad skipperen tage dig til Railey Beach, Phra Nang Beach, Koh Poda og Koh Tap. Herefter vil du helt sikkert være blandt dem, der også mener, at Thailand har nogle af verdens absolut smukkeste strande.

Det var i øvrigt på en snorkeltur ved Ao Nang, at jeg for første gang så en haj under mig. Den var hverken særlig stor eller farlig, men det var en vaskeægte HAJ!!!

Ræk finnerne i vejret og KLIK.

196)​ Stammefolk på Tanna (Vanuatu)

Hvis du trænger til at undslippe en travl hverdag i den vestlige civilisation, så flyv om på den anden side af Jorden og besøg de melanesiske stammefolk på Vanuatu.

På den hyperaktive vulkanø Tanna lever de fascinerende mennesker nærmest, som da de kom til for 4.000 år siden. En verden så fremmed, at det næsten er ubegribeligt.

Det tog lidt tid at finde XL-penisfutteraler, men herefter smed vi alt vores tøj og fik venlig hjælp til at få dem monteret. Læs om den sjove og uforglemmelige Toplevelse HER.​

197)​ Disney Illuminations Show (Frankrig)

I 20 eventyrlige minutter var jeg opslugt og tryllebundet af det spektakulære show, der foregår om aftenen ved slottet i Disneyland Paris.

Et utrolig smukt og koordineret inferno af lys, lyd, ild, vand, laser og fyrværkeri sat sammen med en perlerække af de musikalske klassikere fra Disney's univers.

Uagtet, at jeg aldrig har set Løvernes Konge og mange af de andre blockbusters, så var det en virkelig rørende oplevelse. For en Disney-fan må det derfor nærmest være en ud af kroppen at overvære forestillingen.

Slip fantasien løs og KLIK.​

198)​ Atis Rezistans (Haiti)

​Port au Prince og kunst er ikke de to ord, der almindeligvis forbindes, når talen falder på Haitis hovedstad. Men du vil ikke fortryde at bruge en halv eftermiddag i André Eugenes underfundige og til tider uhyggelige atelier.

Med afsæt i voodoo-kulturen er brugen af kranier fra mennesker og mystiske dukker et par af hans grundlæggende komponenter. Jeg vidste til tider ikke om, jeg skulle grine eller græde.

Hold på dit kranie og briller - og KLIK.

199)​ Champions League Finalen (Wales)

​Det var aldrig sket før. Og så skete det lige for øjnene af os. Real Madrid genvandt som det første klubhold nogensinde Champions League trofæet på en ganske magisk fodboldaften.

Fantastiske Ronaldo bankede to flotte kasser ind i den spanske 4-1 triumf, men aftenens smukkeste aktion stod Juventus faktisk for med deres vanvittige playstation-udligning i første halvleg.

Find din indre fodboldtosse frem og læs om den historiske aften i Cardiff HER.

200)​ Tæt på hvalhajen (Madagaskar)

Jeg har været heldig at møde verdens største fisk både ved Galapagos og Maldiverne, og begge gange har det været en fantastisk oplevelse.

Ved den nordlige spids af Madagaskar skete det minsandten for tredje gang, og det møde har lagret sig i min hukommelse som noget helt særligt og uforglemmeligt.

Det skyldes, at jeg havde mange minutter til at nyde det enorme dyr helt oppe ved vandskorpen, hvor sigtbarheden ikke var hæmmet. Herudover blev oplevelsen krydret med, at den gav mig en "Haj Five" med halen, som du kan se i videoen HER.

201)​ Funafuti (Tuvalu)

Det er småt (26 km2), det er fattigt og måske er landet forsvundet under havets overflade inden længe, hvis ikke tempoet i klimaforandringer bremses.

Og hvor ville det være en skam, hvis Tuvalu ikke består. Et afsides og tropisk lille paradis, hvor livet går med 4 kilometer i timen og ingen har lært at stave til "stress".

Find tropeparaplyen frem og læs HER om nationen, der er den fjerde mindste i verden.

202)​ To-Sua Ocean Trench (Samoa)

Af de godt 25.000 øer, der er drysset rundt omkring i Stillehavet er Samoaøerne blandt de absolut smukkeste med en frodighed og et farvespil i floraen, jeg sjældent har set mage.

Største attraktion er det bedårende saltvandsbassin, To-Sua, hvor man kravler 30 meter ned ad en stige for en få sig en helt særligt dukkert med dryppende lianer omkring sig.

Fænomenet er skabt af havet, der gennem mange år har gnavet af lavaen i undergrunden, hvilket til sidst har fået et stort hul i overfladen til at kollapse.

Vaiana, Maui og KLIK.

203)​ Piula Cave Pool (Samoa)

Hvis du lejer en bil og kører rundt på Samoa, så vær opmærksom på, at det kan tage uforholdsmæssigt lang til at komme fra a til b. Det skyldes dog udelukkende de smukke omgivelser, der gør, at man hele tiden hopper ud af bilen for liiiiige at tage et billede mere.

Vælger du tillige at gøre et stop ved ferskvandspollen, Piula Cave, så er der ingen grund til at pakke kameraet for langt væk. Et fuldstændig fantastisk vandhul med det klareste vand.

Men regn ikke med at have denne perle for dig selv, da de lokale også er glade for at komme forbi og tumle under vandfaldet eller springe på hovedet fra klipperne.

Stil skarpt med dit kamera og læs mere HER.

204)​ Beachcomber Island (Fiji)

Et lille bitte ungdomsparadis på Jorden, hvor man ikke laver andet end at slikke sol, spise god mad, drikke kava og danse hula-bula-dans natten lang.

Bestil dit ophold i god tid, da der kun er plads til et par hundrede partyglade backpackere på den lille ø, som du kan gå rundt om på fem minutter.

Klik HER for et bounty-break.

205)​ Malamala Island (Fiji)

Gudhjælpemig om, der ikke er syv rigtige. Du har vundet 100 millioner i Lotto!

Det eneste rigtige at gøre vil herefter være at hoppe på det første fly med kurs mod Malamala Island for at fejre sit svineheld og nyde livet under de svajende palmer.

Den lille ø i Melanesien er indbegrebet af TV-reklamedrømmen, og vi måtte lige knibe hinanden i armene, da vi så den med egne øjne. What a beauty.

Held og lykke med gambleriet og læs mere HER.

206)​ "Dr. Livingstone, I presume" (Burundi)

Den skotske læge og opdagelsesrejsende, Dr. Livingstone, var taget på langfart i Afrika og havde ikke givet livstegn fra sig i adskillige år.

Uvisheden blev den walisiske journalist, Henry Morton Stanley, for meget, så han besluttede sig i 1871 for at tage afsted for at finde ham.

Ved dette stenmonument ikke langt fra Bujumbura stødte de to mænd på hinanden, og ud af Stanleys mund kom de nok så berømte ord. Det påstår burundierne i hvert fald, mens andre mener at vide, at det skete i Tanzania.

Sandt eller falsk - KLIK for at læse mere.

207)​ Fushimi Inari-taisha (Japan)

På Mount Inari i den sydlige del af Kyoto findes et af de helligste og mest spændende monumenter til ære for Shinto, ris-guden.

Tusindvis og atter tusindvis af orange porte fører dig op ad det skovklædte bjerg i et forgrenet stisystem, som du kan bruge timevis på at vandre rundt i.

Hver eneste port er doneret af enten private eller virksomheder, der har betalt et stort beløb eller et rigtig stort beløb afhængig af størrelsen.

Kom med på vores hellige vandretur i de japanske skove HER.

208)​ Nan Madol (Mikronesien)

Som med pyramiderne i Egypten er det svært at begribe, hvordan det har kunne lade sig gøre at stable tonstunge sten i adskillige meters højde. Endda midt ude i Stillehavet.

Med mindre, du kommer med båd, så er det ikke muligt at komme tørskoet til ruinerne. Men det er dog blot en del af charmen ved oplevelsen at skulle krydse en tidevandskanal.

Nan Madol er ualmindeligt velbevaret og ubestridt den kulturelle perle i regionen - og kaldes ikke uden grund for "Venedig i Stillehavet".

KLIK for at udforske seværdigheden.

209)​ Enoko Island (Marshalløerne)

Området er mest af alt kendt for amerikanernes tragiske og tåbelige atomprøvesprængninger, der har forvoldt meget skade og forurening.

Men ikke langt fra hovedøen, Majuro, ligger paradisiske Enoko Island, der tilbyder selve essensen af en stillehavsoplevelse med kridhvide strande og svajende palmer.

Og det er bare på med snorkelmasken, da der i det krystalklare vand ligger spændende vrag af japanske kampfly helt tilbage fra 2. Verdenskrig.

På med dit militaristiske badetøj og KLIK.

210)​ Geisha i Kyoto (Japan)

Når det i et samfund kommer til at kombinere det traditionelle med det moderne, så når intet land Japan til sokkeholderne.

Det personificeres i høj grad af de mystiske geishaer,

der i fuld krigsmaling lister rundt i Gion-distriktets hyggelige gader i Kyoto.

En geisha er under årelang oplæring som den perfekte værtinde, der både kan danse, synge og holde samtalen i gang med sine gæster. Stor oplevelse at få et lille indblik i deres sagnomspundne verden.

Konnichiwa og KLIK.

211)​ Teirio Island (Kiribati)

Meget få mennesker kender noget til Kiribati, og mine få efterretninger gik på intet at opleve, fyldt med skrald og lokale, der skider på stranden.

Med forventningerne banket helt i bund er landet derfor kandidat til at være destinationen, der har overrasket mig mest til den positive side.

Jeg sejlede en times tid væk fra hovedøen til skønne Teirio Island, hvor oplevelserne stod i kø. Delfiner ved styrbord, djævlerokke ved bagbord, murænefiskere på togt, babyhajer i vandkanten og de smukkeste omgivelser.

Du kan læse mere om fra minus til plus HER.

212)​ Oia (Grækenland)

På Bravotours hjemmeside står der, at 80 % af alle motiver på de græske postkort er fra Santorini. Måske er det en anelse overdrevet. Måske er det ikke.

Under alle omstændigheder er de berømte vulkanøer i de græske Kyklader billedskønne og et oplagt valg for manden, der skal på knæ for hans udkårne.

Særligt charmerende er Oia på den nordvestlige spids af Santorini, der udsættes for en folkevandring, når dagen bliver til aften og det magiske "Show of a Sundown" går i gang.

Santorini har en helt særlig skønhed, og jeg er ikke i tvivl om, at vi ses igen - KLIK.

213)​ Gamla Stan i Stockholm (Sverige)

Smuk, kulturel og velholdt som vores egen København men med den primære forskel, at den svenske hovedstad er funderet på 14 charmerende øer.

Gamla Stan er det centrale højdepunkt med sine hyggelige caféer og butikker i de brostensbelagte gader, hvor mænd kan hygge sig i nogle timer, og kvinder kan glemme alt om tid og sted i dagevis. KLIK for en omgang kødboller med mos og tyttebær.

214) Venskabet med Carsten "Krølle" Jensen

De fleste oplevelser bliver umiskendeligt bedre, hvis man har mennesker i sit liv at dele dem med.

Dagen efter den danske EM-sejr i 1992 pakkede Krølle og jeg for første gang vores rygsække og troppede op på Hovedbanegården med vores billet til en måneds interrail rundt i Europa. Virkelig skønt at køre gennem hele Tyskland med
sin rød-hvide klaphat lige præcis den dag :-)

Vi var 16 år gamle, og det skulle vise sig, at den frie rejseform passede perfekt til vores temperament. Siden har vi rejst sammen i alverdens lande i over 3 år, hvis man lægger varigheden af de mange ture sammen.

Tak for alle vores utrolige oplevelser og stunder sammen, min ven!