Nordthailand 1997

Har man lyst til andet end sol og strand, så er kombinationen med en trekkingtur i det nordlige Thailand en stor fornøjelse med masser af frisk luft i et køligere klima.Chiang Mai ligger omtrent 700 km. nord for Bangkok og er landets næststørste by. En fin måde at komme dertil er med toget, da man både sover godt og får set landet.

Nogen gange møder man mennesker, som man bare må ha' et billede af. De to thailandske bønder til venstre har røget opium i over 50 år og efter eget udsagn ikke taget skade. Tryk på billedet, kig godt på dem og bedøm selv.

I år 1900 var der 100.000 elefanter i Thailand. I dag er der blot 4.200 tilbage. Den er fredet og halvdelen af dem arbejder i junglen, hvor de rydder træstammer.

Der lever både vilde tigre og elefanter i Nordthailand, men vi var fuldstændig klar og bevæbnet til et dyrisk bagholdsangreb.

En spændende oplevelse at besøge stammerne i deres landsbyer. I den ene hytte var de i gang med en begravelse, hvor liget hang i loftet!

Fodbold bringer glæde og smil frem lige meget, hvor man rejser hen.

Hvis man spiser banan med kakerlak...

...ender man på jungle-tønden et par timer.

Det blev pivende koldt om aftenen, men den varme suppe holdt os i live.

På en bjergtop er bygget et par templer til ære for kongen og dronningen af Thailand og...

...der får du en fantastisk udsigt over de grønklædte skove.

Forfriskende at hoppe i et iskoldt vandfald efter timers vandring. Som en irrelevant information kan det nævnes, at Sherlock Holmes døde i et vandfald.

Der falder 1.100 mm. regn årligt i Nordthailand.

Store dele af Thailand var tidligere dækket af tropisk skov. Meget blev ryddet grundet efterspørgslen på teaktræ verden over. I dag skal Kongen give tiladelse til skovhugst.

Thailandsk outback.

Joe var en helt suveræn guide for os. Tak for turen!

Efter 4 dage i symbiose med naturen, var det en stor fornøjelse  at komme retur til civilisationen og nyde en velskænket Singha.

Men toiletforholdene var stadig en smule under dansk standard.