SERBIEN 2009 & 2014

Vi var klar til at møde fattigdom, forpinte skæbner og ussel armod, da vi trillede ind over den rumænske grænse, og advarslerne fra hjemmefronten gik på, at sigøjnerne snildt kunne finde på at stjæle emaljen fra vores tænder!

...indvending er der fortsat fuld gang i byggeriet.

På den nordlige spids af den gamle bydel ligger det velbevarede fort, Kalemegdan, fra det 18. århundrede, der er et af de hyggeligste steder at gå sig en tur med...

...en herlig udsigt over både by og floder.

Beograd har floderne Sava og Donau løbende omkring sig, og på denne dejlige solskinsdag var det svært at forestille sig alle de pinsler byen har været igennem.


Mindst 20 gange er Beograd blevet angrebet eller ødelagt af blandt andre romerne, osmannerne nazisterne og senest af NATO i 1999. Men den stolte serbiske stad har rejst sig igen og igen.

Ualmindelig fin aktivitet på legepladsen ved Kalemegdan.

SERBIEN 2009​

Beograd ligger i et lavlandsområde, men 16 kilometer udenfor byen kan man komme en smule til tops på Avala bjerget. Med sine 511 meter er det dog tvivlsomt, om det kan kaldes et bjerg. Ifølge Den Engelske Encyklopædi skal et bjerg være mindst 610 meter højt, men der findes ingen entydige kriterier på forskellen mellem et bjerg og en bakke.

På Avala står et monument til ære for de faldne serbere under 1. Verdenskrig.

Varmt bifald til Mester Maxsø for et foto med fokus, horisont, perfekt lysindfald, fine gyldne snit, skarp vinkling, spejlende refleksioner og redundante skygger.

Efter en tiltrængt nattesøvn i centrum af Beograd fandt vi et par solide lyserøde lænestole i udkanten af byen med en pragtfuld udsigt over Donau.

Fik en interessant snak med denne souvenirsælger om situationen i Serbien, og den komplicerede tid landet har været igennem under Slobodan Milosevic. Udover de mange faldne og fordrevne skæbner, så var en af krigens konsekvenser en inflation af afrikanske dimensioner med absurde pengesedler på 500 milliarder dinars! Hvad du kunne købe for den nette sum kan læses på nedenstående underfundige link.
thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/largest39.html

Serbiens befolkning er lykkelige for en hverdag uden gru og granater. Men der går mange år før turisternes tillid er tilbage, og landet igen bliver en velbesøgt destination.