PHI PHI 1997

Vi faldt pladask for Phi Phi på vores første backpackertur i Asien, og besøgte herefter øerne en del gange frem til tsunamikatastrofen i 2005. Det har været oasen, hvor vi virkelig har slappet af, dykket med leopardhajer, skålet med spande af sprut, mødt venner fra alle egne af verden og set "The Beach" på repeat. Fra Phi Phi Viewpoint er udsigten mageløs over paradisøen.

En af mine favoritstrande er Ton Sai Beach, hvor livet er svært er klage over.

Anja & Victor kan godt pakke sammen. Det første møde mellem Jürgens og Stampe bød på drama, druk og skældsord. Men er endt med et fantastisk venskab, hvor vi siden har rejst sammen på opdagelse i blandt andet Pakistan og Saudi-Arabien.

Michel var på jordomrejse med Martin, som vi ved første øjekast troede var verdensberømt, da der hang billeder af ham på hele øen.

PHI PHI 2000​

På med et par flasker fra morgenstunden og klar til dykning.

sydthailand6

En smuk søslange, som man skal holde nallerne langt væk fra. Den er knaldhamrende livsfarlig, men kan efter sigende kun få fat i huden mellem fingrene, da dens mund er for lille til at gabe over eksempelvis en finger.

Et af dykkene på denne tur foregik ved indsejlingen til The Beach, der kan ses i baggrunden.

Krølle var ikke med på denne tur men vi fandt en, der til forveksling lignede.

Nytårsaften år 2000. Der gik i ild i flere hytter af det voldsomme fyrværkeri.

Den berømte strand fra The Beach, hvor DiCaprio gav den gas som backpacker.

Nogle dage er stranden overfyldt og ulidelig. Andre dage så skøn som i filmen.

Den legendariske strand er fabelagtig i sig selv, men det er i høj grad omgivelserne med de barske klipper, der betager og gør det til et MUST SEE!

Snyd heller ikke dig selv for en dagstur til Bamboo Island.

Billederne taler vist for sig selv...

PHI PHI 2001​

Vores "gennembrud" som dykkere fik vi uden tvivl på Phi Phi efter at have prøve-dykket i Mexico og taget Open Water certifikatet ved Ao Nang. At opleve leopardhajer under parring er få forundt, og begejstringen var ubeskrivelig ombord på båden. Heldigvis havde vi en undervandsfotograf med på det utrolige dyk - Ellers havde ingen troet på det efterfølgende!

Dette billede (som vi ikke har taget) viser ganske udemærket, hvad vi oplevede. Den ene leopardaj bed sig fast om den anden leopardhajs finne. Sådan lå de i en tilstand af trance i over 10 minutter uden at lade sig genere af vores tilstedeværelse. Da de omsider "vågnede op" var den ene af dem så forvirret, at den var ved at svømme mellem mine ben - Ku' ha' fået en "tunnel" af en leopardhaj

Leopardhajen er ganske fredelig og ser fascinerende ud, når den svømmer majestætisk afsted med sin lange hale.

En lykkelig engelsk instruktør, der aldrig havde set noget lignende på sine flere end 1.000 dyk i området. Kom tilbage flere år senere og så hans "Greatest Moments", hvor klippet naturligvis var med. Jensen og jeg var siden blevet kendt blandt øens instruktører som "The Handshake Guys", da vi under optagelsen ønskede hinanden tillykke med det øjeblik, som vi godt vidste var meget specielt for enhver dykker.

En klassisk aften på Phi Phi med god mad og...

...efterfølgende buckets til den lyse morgen.

Mere reglen end undtagelsen at vågne op på Phi Phi med tømmermænd, men det kan snildt kureres med en snorkeltur rundt om øerne.

Bred banan med Krøllebøllehat.

What a colour. Så får man da lyst til at hoppe i.

De artige fisk lader sig gladeligt håndfodre.