Arizona 2005, 2010 & 2013

Arizona er meget mere end verdensberømte Grand Canyon, og tæt på grænsen til Utah ligger betagende Horseshoe Bend. Et sandt mesterværk fra naturens side, som vandet har været millioner og atter millioner år om at skabe. Virkelig smukt!

Horseshoe Bend er et af de mest fotograferede steder langs Colorado River. Tryk på denne video for en dimensionel fornemmelse af det storslåede syn.​

Giver et sug i maven og et minde for livet at kravle forsigtigt hen til kanten og...

...kigge de 300 meter ned på hesteskoens smukke vandspejl. En flods knæk, sving eller slyng kaldes for mæander. Lidt grimt ord til så smukt et fænomen. Se flere billeder på www.horseshoebend.com.

Colorado River har sit udspring i det nordlige Colorado og løber over 2.300 km. gennem det barske og betagende amerikanske landskab. Den lange flod strækker sig hele vejen ned til Mexico og munder til sidst ud i Stillehavets brusende bølger.

Online på mobilen i et skiveskåret landskab. Måske googlede Christian sig til, at antallet af indbyggere i Arizona i 1860 var godt 6.000 og 150 år senere var tusinddoblet til over seks mio.

Horseshoe Bend er oplagt at opleve, hvis du er i Las Vegas, da det ligger blot fire timers kørsel fra spillebyen. I samme hjørne af Arizona findes dramatiske...

...Antelope Canyon, der udefra ligner en kulisse fra Indiana Jones.

Mystikken aftager ikke, når man bevæger sig ind og ser de utrolige formationer. Det er kraftige strømme af vand gennem kløften, der har slebet og formet de bløde sandstensklipper, hvor solens stråler skaber en magisk stemning med flotte nuancer.

Det er mest optimalt at besøge Antelope Canyon midt på dagen, hvor...

...solen står højest på himlen og giver det bedste lysindfald.

Vi var både målløse og overvældede af naturens sandsliberi.

Den sydvestlige del af USA er hjemsted for Navajo indianerne, og de yngste medlemmer af stammen må have været henrykte, når de legede gemmeleg i kløften.

Grand Canyon og Antelope Canyon er to helt usammenlignelige "kløft-oplevelser". Førstnævnte er storslået så langt øjet rækker og skal ses fra luften for at overskue. Sidstnævnte er en intim oplevelse med fokus på kløftens særegne form og detaljer.

Kløften tiltrækker fotografer fra hele verden, der udfordres af det skiftende lysindfald, som samtidig giver mulighed for at tage nogle helt enestående billeder.

I sommerhalvåret kan der komme alvorlige tordenstorme og vandkaskader, der gør Antelope Canyon til et livsfarligt sted at opholde sig. Tilbage i 1997 blev 11 turister fanget i et kraftigt regnskyl (flash floods) og druknede. Så tjek lige vejrudsigten inden dit besøg!

Du kan ikke besøge Antelope Canyon uden en guide, og det er en god idé at booke turen på forhånd, så man ikke kører hele vejen for blot at se et "sold-out-skilt".

Denne guides mundering skyldes, at det inde i kløften fyger med sand, så det kan anbefales at tage sine solbriller med og passe godt på sit følsomme kamera!

ARIZONA 2010​

Det naturmæssige højdepunkt for Stjerneklubben 3 var mægtige Grand Canyon, der er et af de absolut mest imponerende syn på det nordamerikanske kontinent. De 18 deltagere lettede fra Las Vegas i tre helikoptere, og det tager ikke mere end...

...en times tid at flyve fra spillebyen til Grand Canyon. På vejen slog piloten en cirkel om Hoover Dam, der ligger på grænsen mellem Nevada og Arizona.

Dæmningen leverer strøm fra tre vandgeneratorer til begge de omkransende stater og det sydlige Californien. Hoover Dam er 379 m. lang og 221 m. høj. og har skabt...

...en af verdens største kunstige søer, Lake Meadow.

Fløj videre forbi fladtoppede bjerge og kunne se...

...et fortryllende råt landskab så langt øjet rakte.

Vores tre røde helikoptere landede sikkert i Grand Canyons dyb, og det var...

...tid til at nyde det utrolige skue med armene mod himlen.

Enorme Grand Canyon er 446 kilometer lang og 26 kilometer bred, og der er over halvanden kilometer fra de stejle klippers top til flodens stille vandspejl

Grand Canyons dybe kløfter er skabt af flodens kræfter, der gennem millioner af år har boret sig længere og længere ned i det dramatiske landskab. Oprindeligt gik vandstanden helt op til toppen af det, der i dag ligner høje bjerge.

De første turister kom til Grand Canyon med jernbanen i slutningen af 1800-tallet. Det koncept er i dag udvidet til at være helikoptere, der lander mellem kløfterne, hvor der serveres lunchbox og kølig champagne for de oplevelseshungrende sjæle.

Mættet både fysisk og mentalt satte vi os retur i helikopterne og...

...blev løftet op af Grand Canyon for at nyde...

...solnedgangen i horisonten.

På trods af mit insisterende ønske om en smule helikopterræs med de andre to, så valgte vores dødbider af en pilot at flyve eksemplarisk og bagerst hele vejen.

Hader at "tabe" med vilje...men tak skæbne en udsigt!

En tur med helikopter vil dog altid få et smil frem hos en drengerøv med...

...mindre at, han har været pattestiv hele natten og falder i søvn.
Imponerende sovehjerte, Kaisen!

Sluttede af med en tur over The Strip og rundt om alle de flotte hoteller, og det så intet mindre end fantastisk ud med de uendeligt mange lys og farver. Vores egne billeder blev desværre for uskarpe og rystede, men ovenstående giver et retvisende indtryk af oplevelsen.

Stjerneklubben III havde fået en storslået oplevelse, og limo'en tog os retur til Hotel Encore, hvor vi klatvaskede armhulerne og gjorde klar til fredag nat vilde Vegas!

ARIZONA 2005

​Er man i Californien og har man tid nok, så er et par dages afstikker gennem Nevada til Arizona garanti for uforglemmeligheder fra naturens mest generøse side.

Vi havde godt nok kulde og sne til at følge os ved Grand Canyon, men det glemmer man alt om, når man står på kanten, trekker ned til bunden eller flyver over sceneriet i helikopter.

Har man en lille ingeniør gemt i maven vil et besøg ved Hoover Dam være kræs. På vanlig vis ved amerikanerne, hvordan et bygningsværk skal præsenteres og forklares for middelsvagt intelligente som Jensen og jeg. God underholdning hele vejen igennem.

Arizona lokker med super oplevelser for både familier og drengerøve på tur!​

Den rå stemning er dybt fascinerende ved Grand Canyon. Ganske rimeligt at udråbe denne attraktion til et af verdens vidundere. Tryk på billedet for bedre at kunne fornemme det storslåede landskab.

Colorado River er mudderstriben til venstre for midten. Tryk på billedet for at komme tættere på det forplumrede vand.

Den bedste måde at opleve Grand Canyon er uden tvivl med helikopter. Fra luften får man virkelig indtryk af, hvor stor kløften er. Det fornemmes ikke ved at køre langs kanten i bil. Skyggen fra vores helikopter ses i midten af billedet.

Hoover Dam er et smukt sted at flyve helikopter. Vores pilot, der blandt andet havde gjort tjeneste Vietnam, gav et par underholdende prøver på maskinens mobilitet.

Stor glæde, når man vinder i "sten-saks-papir" om forsædet.

Hoover Dam er ikke verdens største dæmning, men nok den mest berømte. Byggeriet startede i 1931 og regionens solide vartegn blev færdiggjort i 1936.

Skønt helikoptervejr!

Spillebyen Las Vegas ligger blot en halv times kørsel fra dæmningen.