Georgia 2008

Der landede nogle amerikanske soldater fra fronten samtidig med os i Atlanta. De blev budt velkommen hjem med klapsalver og flag af en lille patriotisk forsamling.

Vi havde 10 timer at spendere i storbyen og startede med at besøge verdens bedst kendte virksomhed, The Coca-Cola Company. De sælger over en milliard af deres forskellige læskedrikke HVER DAG. Ingredienserne er ikke hemmelige, men det er til gengæld blandingsforholdet af ekstraterne. Opskriften bevares i en bankboks i Atlanta.

De farverige søjler repræsenterer hver sin verdensdel og byder på smagsprøver blandt de hundredvis af drikke, som The Coca-Cola Company producerer verden over.

Bibo fra Sydafrika var min favorit blandt de over 60 varianter. Ganen blev i øvrigt godt klistret og tungen helt smagslam - men tørsten var slukket.

Alle reklametricks bliver taget i brug for at skabe glæde omkring koncernen. Jeg faldt pladask for den store isbjørn og glemte alt om huller i tænderne og den fedmeramte ungdom, der drukner sig i Coca-Cola dagen lang foran computeren.

Farmaceuten, John Pemberton, fandt på opskriften med blandt andet sirup og kolanødder, og 8. maj 1886 solgte han det første glas fra sin butik i Atlanta. Drikken blev i starten langet over disken, som et middel mod hovedpine og depression.

Udover læskegiganten har også CNN hovedsæde i Atlanta, der var vært for OL i 1996. Cable News Network blev stiftet af Ted Turner i 1980 og kan ses af over to milliarder.

Konceptet med nyheder 24 timer i døgnet året rundt er siden kopieret af mange andre stationer herunder BBC World, Sky News, Al-Jazeera og danske TV2 NEWS.

Rundvisningen på CNN tager en times tid og giver et fint indblik i deres evige jagt på "Breaking News" verden over. Kommer du til Atlanta, så book en tid HER.

Lawrence Harvey Zeiger - bedre kendt som Larry King - har foretaget over 40.000 interviews i sin lange karriere. TV-Kongen er født i 1933 and is still going strong.

Tredje og sidste superattraktion på denne lørdag var Georgia Aquarium, der har verdens største bassin med over 30 millioner liter vand og ca. 100.000 dyr. Akvariet kostede over en kvart milliard dollars at bygge og slog dørene op i 2005.

Fik et maritimt chok, da jeg så fire hvalhajer i det utrolige akvarium. Sæt dig tålmodigt til rette, og du vil inden længe have oplevet sandtigerhajer, hammerhajer, djævlerokker og meget andet - www.georgiaaquarium.org.

Georgia Aquarium havde ligeledes en bemærkelsesværdig udstilling om Titanic med talrige effekter fra skibet og gribende beretninger fra de overlevende. Af de 2.223 passagerer, der var med på jomfrurejsen i april 1912, omkom 1.517, hvilket primært skyldtes mangel på redningsbåde. Det er i øvrigt en skrøne, at skibet på forhånd var beskrevet som usynkeligt. Rederiet udtalte dagen efter forliset, at de troede, at Titanic ikke kunne synke, men det var ikke et tema før tragedien.