SAINT KITTS & NEVIS - 2015 (juli)

Indbyggerne på Saint Kitts & Nevis har blot 261 km2 at boltre sig på, og der findes kun syv lande i verden, der er mindre med Vatikanstaten, som den mindste.

Men et lille land kan sagtens besidde skøn natur, og fra toppen af Sir Timothy's Hill er der en pragtfuld udsigt over den sydøstlige spids af Saint Kitts med Nevis i baggrunden.

På dette antikke kort ses den smalle tange af Saint Kitts, der strækker sig ned mod Nevis. Øerne blev koloniseret af briterne tilbage i 1620'erne, og blev først et selvstændigt land i 1983.

Det historiske trækplaster på Saint Kitts er Brimstone Hill fortet, der er et af de mest velbevarede fæstningsanlæg på hele det nordamerikanske kontinent.

De besøgende belønnes med en herlig udsigt fra toppen (240 meter) af fortet, der blev opført af afrikanske slaver over en 100-årig periode fra 1690 til 1790.

Hvis man har børn med sig på fortet, så hold dem i kort snor, da de uhindret kan dratte fem meter ned fra det øverste plateau.

Brimstone Hill fortet blev kaldt for "Vestindiens Gibraltar"på grund af bastionens beliggenhed og vanskelige indtagelighed, men det lykkedes..

...alligevel for franskmændene at smide briterne på porten i år 1782 efter...

...en måned med intense kampe. Allerede året efter forærede franskmændene dog frivilligt Brimstone Hill fortet tilbage til briterne ved forhandlingen af Paris-traktaten.

Der er en interessant udstilling på fortet med blandt andet meget velbevarede våben fra kolonitiden. Men ser de kugler ikke lidt for store ud til pistolens munding?

Når balance er påkrævet.​

Briterne forlod fortet frivilligt i 1853, og de næste mange år fik det lov at forfalde. I 1973 åbnede den britiske Prins Charles en restaureret udgave af det historiske anlæg, og i 1999 blev Brimstone Hill fortet optaget på UNESCO's liste over bevaringsværdige steder.

Jeg havde lejet denne bil for en dag, og det er muligt at køre hele vejen op til fortet uden at slå sidespejlene ind.

I begyndelsen af 1800-tallet begyndte det britiske militær at oprette cricket-klubber i Caribien, og sporten er i dag uhyre populær på en lang række af øerne.

Udover denne pelikan, så...

...mødte jeg også aber på min køretur rundt på øen. De skyndte sig dog hurtigt at komme af vejen og...

...op i træerne, når bilen kom tættere på.

Hovedstaden på St. Kitts & Nevis hedder Basseterre, og den farverige by blev grundlagt af franskmændene i 1627.

Godt halvdelen af landets 35.000 indbyggere bor i Basseterre, der har en rummelig plads med et fint klokketårn, hvor der tidligere blev holdt slavemarked.

Det er ikke svært at genkende den britiske indflydelse på denne kirke. Den minder lidt om en ridderborg ved Sherwoodskoven, som Robin Hood ku' tænkes at plyndre med list og lempe.

St. Kitts & Nevis ligger godt 2.000 km. fra Florida og er en populær destination at lægge til for krydstogtskibene. De lokale glæder sig til deres ankomst, da det får...

...kasseapparaterne til at klinge, når de mange købestærke turister slippes løs. Der kommer over en halv million turister til St. Kitts & Nevis om året.

Kun et enkelt felt til forskel fra Dannebrog. Men skattemæssigt er der helt sikkert en verden til forskel, at skibet er indregistreret på Bahamas og ikke i Danmark.

Rastafarihår er evigt cool på disse kanter, men det må være en svedig byld at løbe rundt med i 30 graders varme.

Havde du nogensinde hørt om Saint Kitts & Nevis før, du slog op på rejselivet.dk? Tænk på det næste gang, du hører om mennesker, der tror Danmark er en by i Sverige.

Jeg boede på et glimrende hotel ved Friars Bay, hvor der...

...både er en kæmpe pool omkranset af palmer og...

...en lækker sandstrand.

Et andet bud på en lækker strand er ved Major's Bay med en fin udsigt til Nevis.

Et hyggeligt døgn på St. Kitts, og endnu et land på listen blev krydset af. Landet blev besøgt som nummer 126 ud af de 193, som FN anerkender.