SLOVAKIET 2009

Efter kommunismens fald i 1989 og den efterfølgende løsrivelsen fra Tjekkiet i 1993 er Slovakiet i dag en nation, hvor meget andet end solsikkerne blomstrer. Den frie markedsøkonomi har tiltrukket internationale investorer og demokratiet er rodfæstet.

Kørte fra det sydlige Polen (Sydpolen?) ind i Slovakiet og satte kurs mod Piestany, der er landets mest berømte spa- og helseby. På kurstedet, Thermia Palace, fik vi udleveret et par vamsede badekåber og herefter stod den på massage og mudderbad.

Bassinet her var fyldt med varm mudder, som vi skulle smøre hele kroppen ind i. Herefter blev vi sammen med en del andre "patienter" rullet ind i lagner og lagt til at sove i et afsides rum i en halv times tid. Det kan man også få en feriedag til at gå med!

Har du en afsindig kløe eller en anden spændende hudlidelse, så er Thermia
Palace ikke det værste sted at finde lindring. Skøn slovakisk overdådighed, som
du kan læse mere om på dette link - www.thermiapalace.com/en/index.php

Næste stop var Bratislava, der ikke for alvor slog benene væk under mig, og byen kan slet ikke hamle op med hverken Prag, Wien eller Budapest, der alle ligger tæt på. Til gengæld kan den halve million mennesker prale med at være de eneste "hovedstads-indbyggere" i verden, der har bygrænse direkte op til to andre lande, Østrig og Ungarn.

Der vanker dog ros for deres kulturelle gimmick med de talrige og fantasifulde
bronzestatuer i bybilledet. Her stikker en mand op af et kloakdæksel, og komikken i kunsten er gennemført med det autentiske vejskilt, hvor der står: "MAN AT WORK"

Har det med på restauranter og barer at spørge personalet, hvad de selv synes er det bedste måltid eller den bedste drink på stedet. Menukort keder mig gevaldigt. I Bratislava var forbløffelsen stor, da de serverede en whiskeycocktail med agurker!