Legoland - 2016 (april)

Omkring projektet med at ville besøge alle verdens lande, så er den mest klassiske joke, om jeg nu også har besøgt Legoland. På grund af den overvældende interesse, så fortjener den største danske turistattraktion udenfor København sin helt egen side her på rejselivet.dk.

Legoland i Billund blev åbnet i 1968 af Godtfred Kirk Christiansen, der var søn af stifteren af LEGO, Ole Kirk Christiansen. Konceptet var en stor succes lige fra portene blev åbnet og i dag findes der yderligere fem parken. De ligger placeret i Tyskland, England, Malaysia og to i USA.

Vi boede et par nætter på Hotel Legoland, der er det rene himmerige for børn.

Hotellet er i den grad indrettet i børnehøjde, hvor sektionerne er tematiseret med eksempelvis pirater, prinsesser eller riddere. Vi ankom sent om aftenen, så...

...Bertram blev båret sovende ind på et piratværelse, og det var virkelig skægt at se hans begejstring, da han næste morgen slog øjnene op og så sørøverkort og pirater på væggene.

En meget imponerende miniature af Amalienborg, hvor man nemt kan få nogle
minutter til at gå med at få øje på de utallige fine detaljer i byggeriet. Prikken over i'et
ville være Dronning Margrethe, der lige stikker hovedet ud af et vindue med morgenhår.

Ole Kirk Cristiansen valgte at kalde sit legetøjskoncept for LEGO, da det er en
sammentrækning af de to første bogstaver i ordene "leg" og "godt". Han var på det tidspunkt ikke klar over, at "lego" faktisk på latin betyder "jeg sammensætter".

Der er brugt over 65 millioner klodser i Legoland i Billund. Den største model er Starfighter, der vejer over 20 tons og består af omkring fem millioner af de verdensberømte legoklodser.

Efter årtier med stor succes verden over, så var der omkring årtusindeskiftet pludselig
ikke meget at grine af for LEGO-koncernen. En øget konkurrence og svigtende popularitet blandt kunderne trængte virksomheden økonomisk i knæ med tusinder af fyringer til følge.

Men efter indgåelse af et samarbejde med Disney og en mere tidssvarende produktudvikling, så kom LEGO igennem selskabets krise og tjener igen milliarder af kroner til deres aktionærer.

En fin forårsdag er i øvrigt et perfekt tidspunkt at besøge Legoland sammenlignet med skolesommerferien, som vi også har prøvet. Der var alt for mange mennesker i parken og absurd lange køer til forlystelserne. Det duer ikke med 30 minutter i kø for fem minutters spas