Om rejselivet.dk​

Jeg har altid fundet stor inspiration ved at læse andre menneskers rejseberetninger om alverdens destinationer og seværdigheder rundt omkring i verden. I den sammenhæng er rejselivet.dk mit ydmyge bidrag den anden vej.

​Min rejseaktivitet skulle gerne kulminere ved, at jeg på et tidspunkt har besøgt samtlige 193 lande i verden godkendt af FN.

​Oprettede rejselivet.dk i 2005 med det simple formål at få sat en smule struktur på mine mange polaroide minder, der i årevis havde ligget hulter til bulter i et utal af fotoalbums. Herudover er det en god fornemmelse at få "skrevet alle oplevelserne ud af hovedet". Jeg bilder mig ind, at det hurtigere giver plads og lyst til nye af slagsen.​​

Hvorfor besøge alle lande i verden?

​Der gemmer sig gøgl og galskab i alle geografiske afkroge af denne verden, og det er evigt livsbekræftende for mit rejsegale sind at opleve smukke naturscenerier, fremmede kulturer, alternativt tænkende folkeslag og lytte til ukendte sprogstammer.

At besøge alle lande i verden handler for mit vedkommende om at blive klogere, at få udvidet min mentale horisont, at blive betaget af klodens ufattelige mangfoldighed og ikke mindst at leve et sjovt og spændende liv!

For mig ligger der en helt basal tilfredsstillelse i at sætte sig et udfordrende mål i tilværelsen, hvor processen med at komme tættere og tættere på er en drivkraft i sig selv. Der går sjældent en dag, hvor jeg ikke glæder mig til at tage det næste skridt på rejsetrappen med de 193 trin.

Hvornår kan man erklære et land for besøgt?

Det er naturligvis en ganske subjektiv vurdering, men et udgangspunkt kan være reglementet i De Berejstes Klub, hvor du som minimum skal have opholdt dig 24 sammenhængende timer i landet udenfor lufthavnsområdet.

I mit univers handler det dog i lige så høj grad om at være tro mod sin eventyrlyst og ikke mindst det land, man besøger. Kort skrevet skal der for mit vedkommende TOPLEVES et eller andet spændende i det pågældende land, og der skal fostres minder og historier til rejselivet.dk.

Paradoksalt nok oplevede jeg langt mere på 10 timer under mit første besøg i Cambodja end jeg gjorde på en uge i et turistreservat i Grækenland. Men i forhold til reglen om de 24 timer kan kun Grækenland erklæres for besøgt. That's the game.

Gælder det om at halse fra det ene land til det næste?

Nej, det ville for mig være uinteressant og spild af både tid og penge. Det handler om at opleve noget alle steder. Det handler om at stoppe op. Undre sig. Glæde sig. Være taknemmelig. Hapse et snapshot til rejselivet.dk...og derefter rejse videre til det næste land.

Det hele ligner vel Thailand rundt omkring?

Nej, det gør det ikke. Og alle lagkager smager heller ikke ens. Men jeg kan blive mæt af rejseoplevelser på samme måde, som jeg kan blive mæt af lagkage.

Mit tidsmæssige mætningspunkt for at rejse og opleve ligger omkring tre måneder. Herefter bliver jeg mindre begejstret og mere kræsen i forhold til de oplevelser og indtryk, der melder sig. Jeg bliver ganske enkelt "rejse-mæt".

Når mætheden har meldt sig er jeg altid taget hjem for at knokle på jobbet, bruge tid med familien og for at nyde vores forunderlige velfærdssamfund. Og hver eneste gang har lysten til at spise et nyt stykke af "rejse-lagkagen" meldt sig igen.

Stopper du med at rejse, når alle lande er besøgt?

NEJ, for pokker. Så gælder det alle de områder og territorier, der ikke er anerkendt af FN som selvstændige lande. Der er masser af oplevelser at hente på eksempelvis Alaska, Bermudaøerne og Falklandsøerne.

Jeg skal uden tvivl også besøge en lang række seværdigheder og attraktioner, som jeg af den ene eller anden årsag ikke har været forbi. Det kunne være Pamplona i Spanien eller Saltsøen i Bolivia. Og så har jeg en eventyrlig kriller efter at besøge de 50 amerikanske stater, de 10 canadiske provinser samt rejse yderligere i de fem kinesiske regioner.

Der er tillige mange steder, som jeg har stor lyst til at vende tilbage til. Blandt favoritterne er Tanzania, Galapagos, New Zealand, Peru, New York, Sydafrika, Canada og jeg kunne blive ved.

Slutteligt er drømmen at komme en tur ud i rummet og betragte vores blå planet på afstand. At tage det sidste billede som rumturist. 

Hvordan får du tid og råd til rejserne?

Jeg har etableret (2003) og solgt (2019) en IT-virksomhed, hvilket har skabt en situation med en fleksibel kalender og et økonomisk råderum.

Hvad er "rejsesnobberi"?

Det er en forsnævrende bakterie, der risikerer at sætte sig på pandelappen af berejste mennesker, som herefter "kommer til" at mene, at den ene rejseform er mere autentisk og korrekt end den anden. At det eksempelvis er mere værdigt at krydse Grønland på strømpefødder end at backpacke fra Bangkok til Bali med rygsækken fuld af lunkne dåseøl. Magen til pladder!

Det handler om at rejse, præcis som man selv har lyst til. Gøre alt det man drømmer om, og for alt i verden gøre det på en måde, som passer til sit eget temperament og velbefindende.

Er lykken primitivitet og smertegrænser, så skal du opsøge det. Bobler du af lykke under parasollen på Mallorca, så bliv da endelig liggende!

Hvorfor er de stakkels dyr nedenfor brændemærket med initialer og navne?

Det er en rendyrket hæder til de skønne venner, der gennem årene har været med til at gøre herlige oplevelser til fælles minder. Og nej, de har ikke selv mulighed for at vælge et dyr. Det skal passe til deres sind og fysiske formåen ;-)