TJEKKIET 1992 & 2009

Prags uomtvistelige "turist-favorit" er Karlsbroen, der forbeholdes fodgængere, og ligger centralt placeret mellem de gamle kvarterer og byens middelalderborg.

Udover Moldau floden kan du beundre 30 statuer af helgener og skytsengler på din vej over broen. Alle er replika, da originalerne fra 1700-tallet står på Nationalmuseet.

Borgen fra år 870 ligger på et højdedrag med en skøn udsigt over Prags tage. Med sine karakteristiske brune tårne kan Karlsbroen anes nogenlunde midt i billedet.

Ja, altså lige der...

Peter tog fat på en omgang frygtelig kedsommelig højtlæsning om de værste storbrande i området og reformationstidens byplanlægning. Det burde de også...

...forbyde sammen med alt det andet!

Man kan blive virkelig glad...

...af at holde en ulækker dukke i hånden.

På trods af, at alt åndede fred og prinsesseidyl på vores værelse, så var...

...Peter i den grad på vagt overfor østeuropæiske banditter og fusentastere. Da vi skulle sove placerede han simpelthen en rokokostol foran den aflåste dobbeldør. Jeg grinede min bagdel i laser denne første aften, men kunne resten af turen opleve Peter blive mere og mere tryg og tillidsfuld. Til sidst var han faktisk i stand til at lade småmønter ligge frit fremme på bordet, når vi forlod vores hotelværelse!

300 km. øst for Prag ligger Olomouc, hvor vi fik et par velskænkede fadøl. Budweiser stammer oprindeligt fra Tjekkiet, og tjekkerne er med 158 liter årligt det folk i verden, der drikker mest øl pr. indbygger. Danmark ligger nummer 10.

"The Beast" rullede efter en god frokost videre mod den polske grænse.

TJEKKIET 1992

Ankom sent om aftenen med toget til en lille by i Tjekkiet. Vi valgte at spare lidt penge ved at overnatte på en mark under åben himmel.

Mægtige Moldau løber gennem smukke Prag.