SAN MARINO 2009

Det var saftsuseme en vidunderlig og smuk Toplevelse. Verdens femte mindste land var denne lørdag indhyllet i skyer, hvor kun  bjergtoppene stak op over med dette uforglemmelige syn til følge - TRYK. Rejs til San Marino, når vejrprofeterne varsler overskyet i 600 meters højde ;-)

Fra det ældste af landets tre fæstningsværker, La Guaita, er der udsigt til de to andre, der hedder Fratta og Montale. Turen til fods mellem toppene kan anbefales.

La Guaita blev bygget i 1100-tallet, og den velrestaurerede borg giver en ustyrlig lyst til at krænge en brynje på overkroppen og skyde med armbryst mod fjenden. Fjender har San Marino dog ingen af i dag, og landet har erklæret sig neutrale med observatørstatus i De Alliancefrie Landes Bevægelse, der tæller over 100 medlemmer.

Prisen for at opleve området under disse vejrforhold var, at vi ikke fik udsigten over resten af den bette republik med. Mon det var en "skyhøj pris"...?

La Guaita har blandt andet været anvendt som fængsel, hvor fangerne uden tvivl har haft det hårdt. Men udsigten har de ikke kunne klage over.

Efteråret har ramt San Marino.

Når sol og varme savnes, så trøster vi danskere hinanden med, at hver årstid har sin særlige charme. Og helt løgn er det vel ikke...?

De godt 30.000 santamarinere har blot 61 km2 at boltre sig på, men det var ikke mange af dem vi mødte på gaden denne aften.

San Marino er geografisk helt omsluttet af Italien, hvilket ikke fornægter...

...sig i deres gastronomi. Menukortet er spækket med pasta, antipasti og andre velkendte italienske specialiteter. Ordet "pasta" betyder i øvrigt "dej".

Vær varsom!
Genfærdet Jensen spøger om natten på den mørke, tågede og uhyggelige borg.

Tænkte, da vi gik i seng, at skyerne nok var væk næste morgen...

...men det var de ikke.

Skulle du interessere dig for nummerplader, så skal rejselivet.dk bestemt ikke være et forgæves sted at klikke sig ind. Sådan ser de ud i San Marino.

Skal et land erklæres for besøgt i henhold til reglerne i De Berejstes Klub, så kræver det, at opholdet varer minimum 24 sammenhængende timer.

Vi holdt stille foran dette skilt de sidste par minutter, så teknikaliteter og samvittighed var helt på plads. Ret skal være ret.