3 Michelin stjerner i Monaco

Sportens officielle site er www.formula1.com.

Vores plan denne aften var blot at gnaske noget fastfood, men vi kom tilfældigt forbi Le Louis XV. Et sted, der så ud til at kunne tilberede andet end cheeseburgere.

Viste sig, at restauranten er blandt de 22 i den franske Michelinguide 2010, der har fået tildelt TRE STJERNER, og den stolte tjener hentede omgående...

...den berømte bog, da han fornemmede en umiddelbar dansk skepsis.

Maden var naturligvis fortryllende, men noget så simpelt som den...

...velassorterede brødvogn med smør på guldbakke vakte også begejstring.

En smule betuttet over de civiliserede forhold betragter Peter sine gnocchi blive hældt over med en grøn sauce. Mindede lidt om det kemiske stads Egon Olsen i sin tid var ved at falde ned i. En sammenligning jeg i nuet valgte at holde for mig selv.

Tre stjerner gives for "ekstraordinær køkkenkunst, der er værd at rejse efter", og er det maksimale antal i Michelinguiden. Den danske restaurant Noma har haft to stjerner siden 2007, men blev kåret som Verdens Bedste Restaurant af London Restaurant Magazine i 2010. På den liste er Le Louis XV drattet ned på en plads som nummer 98 efter adskillige placeringer i top ti - og bronze i 2003.

Valgte til hovedret at stikke guldgaflen i en friskfanget kanin. Måske en smule kannibalistisk at spise kanin, når man hedder Stampe til efternavn?

Kan ikke undgå at blive dybt imponeret over den omhyggelighed og sans for detaljer, der bliver arbejdet med på stedet. Et kig rundt...

...i det smukke lokale gør ingenlunde oplevelsen ringere. Vi følte os som to priviligerede/snotforkælede prinser i Rokokotiden.

Det sidste kræs til sidebenene var heller ikke uden et par overlegne finesser.

Du kan være heldig at droppe forbi og få et ledigt bord eller være sikker på en storslået kulinarisk oplevelse ved at booke på www.alain-ducasse.com.

Restauranten ligger centralt placeret lige til højre for det berømte casino, der også huser byens teater, opera og ballet. Bygningen har været kulisse, når James Bond skulle redde verden i "Never say never again" og "Goldeneye".

LÆS MERE OM MONARCO