COSTA DEL SOL 2012

Med over 300 solskinsdage om året er det ikke svært at regne ud, hvorfor et utal af turister har valfartet til den sydlige del af Andalusien siden 1970'erne. Udover all-inclusive-hoteller og godt vejr, så kan den spanske solkyst lokke med charmerende bjerglandsbyer, lækker mad og ikke mindst Alhambra ved Granada.

Vi fejrede nytåret i Nerja, der ligger godt 50 km. øst for Malaga. En af byens attraktioner er den charmerende Balcon de Europa, hvor...

...udsigten over Middelhavet er nærmest uendelig.

Bertram var dog mere interesseret i hans grønsagsmos med kylling.

Alfonso XII var en vellidt spansk konge, der regerede i årene fra 1874 til 1885. Han døde af dysenteri blot 28 år gammel.

Lejede en rummelig Peugeot 307 Wagon og boede de fleste af dagene på det...

...glimrende Marinas de Nerja, der både har en lækker pool og...

...en fin strand, som vi havde...

...en skøn udsigt over fra lejlighedens balkon.

På årets første dag i 2013 afbrydes denne afslappende stund af et desperat og skingert skrig fra vores balkon på 4. sal. Et HVERDAGSDRAMA udspiller sig, da...

...Bertrams mor er kommet til at smække sig ude. Bertrams far må omgående stoppe sit solslikkeri og fluks springe til undsætning!

De fleste turister tager til badebyerne vest for Malaga, så det kan anbefales at køre mod øst, hvis man ønsker at opleve en mere fredelig del af Costa del Sol.

Kører man fra kysten ved Nerja og få kilometer op i bjergene, så...

...dukker vidunderlige Frigiliana op, der oser af stemning og romantik.

Byen er flere gange kåret som Spaniens smukkeste og mest velbevarede.

De hvidkalkede huse i de stejle gader er ikke til at stå for, og livet bliver ikke...

...meget bedre med en dansende sol på himlen og lækker tapas til ganen.

Ser ud til, at vi ikke er de eneste danskere, der har øjne for Frigilianas charme.

Solkyst eller ej, så tillader Bertram ikke
sin mor og far at bære hverken solbriller eller kasket.

På disse kanter kan ses oliventræer alle vegne. Der findes omkring 900 varianter af oliven i verden, og det fine træ kan blive over 1.000 år gammel.

"Alene Hjemme"??...nej, den film kender jeg ikke.

Spaniens største turistattraktion er Alhambra, der på arabisk betyder "Den Røde Borg". Maurerne startede opførelsen af det imponerende fæstningsværk i 1200-tallet, og Alhambra er i dag anerkendt, som et af de mest betydningsfulde monumenter fra den arabiske guldalder.

Bedste udsigt over de sneklædte Sierra Nevada bjerge får man fra Vela, der er det største af Alhambras vagttårne.

Flere af bjergene i Sierra Nevada er over 3.000 meter høje, og blot en times kørsel fra Granada ligger Europas sydligste skisportssted med over 60 afmærkede pister.

Ved kysten var der 18 grader, men temperaturen dalede til sølle 7 grader ved Alhambra, så vi måtte varme os med en kop kakao umiddelbart efter ankomsten.

Løvepaladset er arkitektonisk den mest spektakulære del af Alhambra, hvor 124 slanke marmorsøjler bærer de fine konstruktioner.

Sørg for at bestille din billet på forhånd, hvis du vil være sikker på at besøge denne del af Alhambra. Du vil få anvist en besøgstid og kun et begrænset antal lukkes ind på de definerede tidspunkter. På trods af restriktionerne var der et vældigt mylder derinde.

Den detaljerede udsmykning af Løvepaladset er imponerende.

En del af herlighederne blev delvist ødelagt, da maurerne blev fordrevet i 1492, og senere blev flere bygninger revet ned og ombygget af Kejser Karl d. 5. Alhambra har også fungeret som fængsel inden en restaurering blev sat i værk.

Alhambra er så omfangsrigt, at der minimum bør sættes 3 timer af, hvis man ønsker at komme rundt til de mest anerkendte dele af komplekset.

Et af de hyggelige og fredfyldte områder er omkring El Partal, hvor...

...Palacio del Portico ligger, der er det ældste palads ved Alhambra. Slå dig ned på en af parkens bænke, sug frisk bjergluft i lungerne og nyd det smukke vandspejl.

Tilstrømningen til landets mest populære attraktion er så stor, at myndighederne har sat et loft på 6.600 besøgende om dagen, så bestil din billet på forhånd, hvis du kommer til Alhambra i den turistmæssige højsæson - www.alhambradegranada.org/en​ Som skiltet fortæller, så gælder det ligeledes om at få det hele med ved første øjekast

Fuldt firspring i dynerne med bar babymås efter en kold dag ved Alhambra.

Ugens ophold ved Costa del Sol sluttede med en dag i Malaga, hvor den tårnhøje katedral i den historiske bydel er svær at overse.

Skyllede et gedigent glas sangria ned på en af byens hyggelige caféer. Den velkendte spanske drink serveres i et utal af variationer men indeholder som oftest rødvin, brandy, frugtsaft m.m.

Pablo Picasso er født i Malaga i 1881, og han boede med sine forældre på...

...1. sal i hjørnelejligheden af denne bygning. Da Picasso var 10 år gammel flyttede familien til Nordspanien, men han bevarede livet igennem en kontakt og kærlighed til byen, hvor utallige af hans malerier og keramiske værker kan ses.

Tæt på barndomshjemmet ligger Museo Picasso, der huser over 200 af hans værker og uden tvivl er en laber honningkrukke for en kunstinteresseret sjæl. Det er ikke tilladt at tage billeder derinde, og vagterne står ikke meget mere end en armslængde fra hinanden.

Spurgte høfligt denne familie, der stod en smule i vejen, om jeg måtte tage et billede KUN af statuen. De forstod ikke engelsk og stillede sig i stedet stolte op til et portræt, hvor ikke meget af statuen ku' ses. Så nu er de selv ude om at være med på rejselivet.dk.

Picasso anses for at være en af det 20. århundredes største malere samt grundlægger af den kubistiske stilart. Et af hans værker blev i 2004 handlet for over en halv milliard kroner.

Den verdensberømte kunstners fulde navn på dåbsattesten lyder: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Mártir Patricio Ruiz y Picasso! Det ku' han da snildt ha' skrevet nede i højre hjørne på sine værker :-)

Duerne i Malaga må uden tvivl være slanke, da der vanker en bøde på 3.500 kr., hvis du fodrer dem.

H. C. Andersen besøgte i 1862 området og skrev senere, at Malaga var den by i Spanien, hvor han havde følt sig mest tilpas og velkommen. De pæne ord...

...kvitterede Malaga for i 2005, hvor en fornem statue blev opført af den verdensberømte danske digter på Plaza de la Marina.

En lille grim ælling pryder hans rejsetaske.

Jeps, det er super sjovt at være på rejse med mor og far!

Turens sidste billede med stærke farver på den spanske aftenhimmel.