7) Pyramiderne

De berømte pyramider ved Giza er det eneste af de syv vidundere fra Oldtiden, som vi har tilbage at beundre, og det endda i en udgave, der er dybt imponerende.

Keops pyramidens mange sten blev stablet for næsten 5.000 år siden. Den er dermed det ældste bygningsværk af de syv vidundere fra oldtiden.

Der er aldrig fundet hverken mumier eller skatte i Keops pyramiden. Gravrøvere plyndrede den længe før de første arkæologer lagde vejen forbi.

Vi kravlede fra nummer et til nummer otte på skitsen ovenfor. I Kongekammeret brød vi ud i summende ekko-sang. Uforklarligt...skal prøves.

Selv om du har betalt entre, så skal du slippe flere slanter for at komme ind i Keops pyramiden. Et potentielt irritationsmoment - men gør det.

Havde det ikke været for dette skilt, så var jeg strøget til tops.

Det arabiske alfabet har 28 tegn og skrives fra højre mod venstre. Egyptisk arabisk er den dialekt, der forstås af flest arabere verden over.

Hmmmm...hvad er nu det?

Ser ud til, at pyramiderne er bygget af ganske almindelige mursten. MEGET MÆRKELIGT!

Kamel og pyramide. Så bliver det ikke meget mere egyptisk.

Heldigvis havde vi lidt lokale pund på os, da kamelprinsen noget overraskende ikke tog VISA.

Farao Stampe for foden af landets 146 meter høje vartegn, der tog over 30 år at bygge.

Pyramiderne var i sin tid dækket med et glatpoleret lag af hvid sandsten mens toppen var forgyldt. Det må ha' været et utroligt syn!

Klik for at se menneskehovedet med løvekroppen close-up. Ærkæologer mener, at Sphinxen (som pyramiderne) er fra ca. år 3.000 f.kr.

Sphinxen by sunset.

Snyd ikke dig selv for solnedgangen ved pyramiderne!